TORNAR

Xavier Boquete: "És un moment en el que tothom té ganes de fer coses"

Entrevistem Xavier Boquete, batlle de Masquefa

cultura
Dimarts, 20 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb 50 anys, el batlle Xavier Boquete havia viscut amb normalitat totes les festes majors del municipi de Masquefa des de 2007, fins l'any passat, quan el coronavirus va forçar a un parèntesi. A partir d'aquest dimecres 21, torna la festa gran dels masquefins, tot i que amb alguns condicionants i l'esperança de temps millors. En parlem amb ell.

Queda poc perquè comenci la Festa. Com la condicionarà la situació actual?

La Festa Major està a punt, una altra cosa és el que es pugui acabar fent. La situació ens preocupa molt. La majoria activitats són a la plaça i estarem atents fins a darrer moment. La Festa Major està preparada i aquest cop no volem fer marxa enrere. Les entitats també han treballat molt.

Com a ciutat gran de l'Anoia Sud, Masquefa té activitats cada època de l'any i una agenda de concerts mensual. Es recuperarà la normalitat?

De la programació anual, aquest maig no vam poder fer el Primavera Shopping, per segon any consecutiu. Pel que fa a la Festa del Raïm, el setembre, intentarem fer-la. L'any
que ve ja esperem poder reprendre el Masquefa Sona Bé, que es fa en espais tancats.

Ha estat fàcil l'organització i concertar agendes amb els grups i bandes convidades, en un moment tan difícil, també econòmicament?

Al contrari, ara tothom té ganes de fer coses. Per exemple, aquí a Masquefa tenim sempre l'Orquestra els Montgrins, que venen cada festa major, des de fa setanta-cinc anys. Hi ha tanta relació que no ens cal ni trucar-los, ells i nosaltres ho tenim reservats. Hi comptem sempre. No ens cal ni ens cal preservar ja sabem que vindran i comptem sempre. Sí que les darreres notícies sobre la pandèmia, des de principis de juliol, ens han inquietat. No podrem fer la Nit en Blanc, ni ens ho hem plantejat, per les aglomeracions que hi havia.

Masquefa s'atansa als 10.000 habitants. Quan s'arribarà a la xifra?

Crec que abans d'acabar l'any passarem la barrera dels 10.000 habitants. El poble creix a raó de 300 persones cada any i això en un context difícil en el qual tampoc és fàcil trobar pis. Des de l'any 2000 hem anat creixent. Quan vaig començar a ser alcalde, el 2007, érem 7.200 persones. Ve gent de l'Àrea Metropolitana i el que eren segones residències s'han convertit en primeres. Això es nota en les matriculacions a les escoles, tenim una matrícula viva constant.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic