TORNAR

L'Ajuntament igualadí enceta el termini per optar als premis i beques per a estudiants i esportistes

esports
Divendres, 9 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La tinent de batlle Carlota Carner va presentar dimecres els premis a l'excel·lència que aquest 2021 ofereix l'Ajuntament d'Igualada. Les peticions s'obren ara i es podran demana fins el 31 d'agost.

PUBLICITAT

El dilluns 12 de juliol s'enceta el termini per optar al ventall de premis i beques a l'excel·lència que atorga l'Ajuntament d'Igualada. Els poden sol·licitar estudiants de Selectivitat, Cicles Formatius de Formació Professional, d'Arts Plàstiques i Disseny, i de Grau Universitari i també esportistes federats que practiquin un esport individual. En darrera instància, hi ha les beques per cursar estudis de Grau i Post graduació universitària.

Carlota Carner, tinent d'alcalde i responsable de l'Àrea Esportiva, destaca que "tant els premis com les beques pretenen valorar l'esforç dels i les estudiants de la ciutat i reconèixer la seva bona trajectòria formativa i el seu talent i constància que els han permès assolir uns resultats acadèmics destacats". Pel que fa als Premis d'Excel·lència, van adreçats a estudiants de la ciutat que hagin obtingut una qualificació mínima de 8,5 punts a la fase general de les Proves d'Accés a la Universitat o que hagin finalitzat els estudis de Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior de Formació Professional o d'Arts Plàstiques i Disseny o de Grau Universitari amb una nota mitjana mínima de 8 punts. Hi haurà un màxim de deu premis per cadascuna de les quatre categories.

Beques per estudis de grau

Amb relació a les Beques per cursar estudis de grau i post graduació, hi podran optar estudiants que hagin aprovat un mínim de 30 crèdits en el curs universitari 2020/2021. S'estableixen dues categories segons els crèdits aprovats en aquest curs acadèmic: Categoria A entre 30 i 59 crèdits aprovats i categoria B per més de 59 crèdits aprovats. Dins de cadascuna d'aquestes dues categories, s'estableixen tres trams diferents en funció d'haver gaudit de bonificació en la matrícula per als estudis universitaris del curs acadèmic 2020/2021 a conseqüència de l'obtenció de la beca Equitat o de la beca del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

Així, hi haurà un tram general per aquells que no han sol·licitat o no han obtingut cap bonificació de la matrícula per als estudis del curs 2020/2021; un tram intermedi, adreçat als que han obtingut una bonificació de la matrícula per als estudis del curs 2020/2021 en un percentatge inferior al 80% de l'import; i un tram alt per als que la bonificació ha estat igual o superior al 80%. Per optar a qualsevol de les dues convocatòries és necessari estar donat d'alta del Padró Municipal d'habitants des de sis mesos abans, a comptar des de l'últim dia del termini de presentació de sol·licituds.

Els guardons a l'Excel·lència Esportiva

Pel que fa als ajuts en matèria esportiva, hi poden optar els esportistes empadronats a Igualada com a mínim en els últims 2 anys de forma continuada que siguin titulars de llicència esportiva d'esport individual en la temporada de referència. Cal que s'hagi participat en competicions oficials de categoria absoluta organitzades o emparades per la Federació Esportiva corresponent, i s'hagi obtingut algun resultat final en esdeveniments esportius que s'estableixen en els criteris per ser puntuable en la temporada que hagi finalitzat completament el dia 31 de desembre de 2020. El fet de tenir beques o ajuts d'altres administracions no suposa cap impediment per optar als premis.

Se seguirà, per fer les valoracions, una taula de puntuació per cadascuna de les competicions on s'hagin obtingut resultats. Aquest any s'incorporen dos aspectes nous en aquesta taula de suma de punts: l'esportista sumarà puntuació si es té la categoria d'Elit reconeguda per l'Estat o la Generalitat i també sumarà punts si té un reconeixement de diversitat funcional. L'import total de la partida pressupostària destinada als premis –10.000 euros- es dividirà pel nombre total dels punts obtinguts per cadascun dels participants. En cap cas, l'import dels premis superarà els 3.000 euros per a esportista en l'àmbit mundial o olímpic, els 2.000 euros per a esportista en l'àmbit europeu i de 1.000 euros per a esportista en l'àmbit estatal.

El procediment de tramitació es farà, preferentment, de forma telemàtica, des de l'apartat e-tràmits del web municipal (tramits.igualada.cat) on es podran consultar les bases i la documentació a presentar.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.