El CB Igualada es retroba amb la victòria

C.B. Igualada 79 - St. Andreu Natzaret 64

Diumenge, 24 gener 2010. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
Bon inici de la 2a volta per al CB Igualada, que ha guanyat per 15 punts de diferència al St. Andreu Natzaret (79-64) a Les Comes. Els blaus han imposat el seu joc a partir del segon quart, però tot i anar gairebé sempre per darrera el marcador els visitants no han donat mai el matx per perdut. Amb aquest triomf l'Igualada es manté en els llocs capdavanters de la classificació, i es refà de la derrota amb el Sta. Coloma, qui precisament després de guanyar el CB Sant Josep (81-75) aquesta jornada és líder de la Copa Catalunya masculina.

Sènior masculí A - CBI

1er quart: 19-19

2on quart: 43-33

3er quart: 55-49

4art quart: 79-64

Cròniques de la jornada (veure cròniques CBI femení)

SÈNIOR MASCULÍ COPA CATALUNYA

CB IGUALADA A 79

SANT ANDREU DE NATZARET 64

CB IGUALADA: Richi 9, Pepo 4, Sergi 11, Jordi 8, David 3, Carles 6, Edu 6, Valentí 16, Marc 7, Manel 9, Albert.

NATZARET: Zudaire, Garuz 6, Campillo 7, Martinez 9, Poch 7, rodriguez 9, Gabriel 5, Reyes 13, Monton 8

Parcials: 19-19/24-14/12-16/24-15

Àrbitres: Gutierrez i Fiore

Primer partit de la segona volta de la competició, on l'Igualada ha rebut el Natzaret de Badalona. Un equip que no tenia res a veure amb el trobat en el primer partit de lliga, on va ser un partit plàcid pels locals. Avui tot el contrari, els homes de Badalona han apretat durant tot el partit, i amb gran qualitat. El primer període, amb un bon intercanvi de cistelles, s'arribava amb empat a 19 al marcador, canviant en el segon quart on els locals han sortit en tromba i han agafat una renda de 10 punts per anar al descans. A la represa però, els locals han sigut completament incapaços d'anotar fins al minut 5, encaixat en aquest temps un parcial de 0-7, que feia tornar a entrar als visitant en el joc. Al final la gran intensitat defensiva, i l'encert cara a cistella, han fet declinar la balança cap els locals, on al final del partit, el Natzaret s'ha deixat anar una mica.

La setmana que ve, desplaçament a Girona, a la pista del líder, el Sant Josep.

SÈNIOR MASCULÍ SEGONA CATALANA

CB IGUALADA B 69

TERRES I PARETS ASFE “A” 74

CBI B: Custodi, M (-), Padrós, Q (2), Aguilar, O (2), Segura, D (10), Benito, P (2), Iglesias, A (3), Padrós, M (15), Roca, A (18), Karim, B (8), Heiron, A (9) i Domènech, A (-).

El sènior B va començar la segona volta amb canvis importants dintre de l’equip, ja que els entrenadors Joan Solé i Ciscu Aloy van decidir deixar la banqueta amb l’objectiu de modificar la dinàmica de les últimes setmanes. Així el sènior B va jugar a Les Comes contra l’ASFE, veient-se superat a l’electrònic per poca diferència i competint en tot moment. El primer període va començar amb molta activitat per part de tots dos equips. Al segon període els visitants van demostrar una línia exterior superior a la igualadina anotant 5 dels 12 triples totals. L’Igualada no va ser capaç de parar aquesta eficàcia dels del Bages ni en zona ni en individual. A més, l’equip no va ser capaç d’atacar amb claredat la zona plantejada pels visitants. D’aquesta manera es perdia l’avantatge aconseguit al primer període i s’arribava al descans amb un marcador desfavorable als interessos anoiencs per 34-38.

El descans va anar bé als igualadins i, tot i seguir tenint dubtes en atac, el nivell defensiu va pujar, cosa que va permetre anotar més fàcilment. En aquest moment es va aconseguir la major renda igualadina (53-44). Però l’equip no va gaudir de l’estabilitat i maduresa necessària per mantenir la diferencia aconseguida. Els últims 10 minuts van succeir dintre de la igualtat dels 40 minuts, però els locals es van deixar portar per un excés d’ansietat que no els va permetre trobar solucions i aprofitar les avantatges de que disposava. D’aquesta manera, es va arribar al resultat final de 69 a 74.

JÚNIOR MASCULÍ INTERTERRITORIAL

CB IGUALADA A 64

BÀSQUET SANT BOI 62

Van jugar: B. Marimon (8), A. Santiago, Q. Padrós (10), A. Gual (14), D. Tarrida, M. Custodi (4), G. Estany(21), C. Solé i A. Peñaranda (7).

Victòria emocionant i ajustada dels igualadins en un duel per la primera posició, ja en un primer període molt intens els jugadors visitants van agafar les primeres avantatges amb un joc ofensiu molt dinàmic i encertat que els va posar 9 punts amunt, però un darrer esforç al final del quart ajustar una mica més el marcador. En el segon període la superioritat visitant era palesa i els igualadins anaven a remolc, però cap a la segona part d'aquest període la dinàmica defensiva dels blaus canvià i deixaren en un obert 29-34 el marcador al final de la primera meitat.

A la segona part la força ofensiva dels nois de Sant Boi era patent per això els locals van revifar a base de defensa i intensitat ofensiva amb moments molt brillants capgiraren el resultat. Del 48-42 del final del tercer període a un parcial dolorós de 0-9 que tornava a enganxar als visitants al partit, i deixava pel final la millor cara del partit. Nervis, emoció, intensitat i tensió es van mostrar fins a l'últim segon on els tirs lliures van decantar la balança cap el igualadins que és col•loquen líders en solitari a la competició.

JÚNIOR MASCULÍ NIVELL A

CB IGUALADA B 57

TERRES I PARETS ASFE 49

Per part del CBI han jugat: Peñaranda. A (12), Fullana. A (3), Oro. J (12), Martí. A (0), Santiago. A (0), Pons. G (6), Solé. C (10), Pons. R (0), Fons. J (12), Fontanella. A (2).

Partit molt fluix disputat a les Comes per part dels dos equips. El nivell del joc va ser poc vistós i efectiu, però els locals en l’inici del partit agafaven les primeres distàncies gràcies a la seva millor qualitat, tot i que els visitants amb més ganes i actitud retallaven distàncies gràcies a una defensa en zona, arribant 25 a 21 a la mitja part. En la represa el partit seguia la mateixa tònica, amb accions plenes d’imprecisions per part dels locals que permetia que el partit seguís igualat. Al final, en els últims minuts els de l’Anoia es van imposar gràcies a una millor defensa i el bon encert des de la línia de tirs lliures. Una altra victòria del júnior masculí B del club, que és la nota positiva del partit ja que la intensitat i les ganes per fer un bon joc no van existir, la qual cosa cal millorar moltíssim.

CADET MASCULÍ DE PRIMER ANY

C.N. TERRASSA “B” 106

C.B.IGUALADA “B” 52

Van jugar: Carles Ferrer (8), Iván Alsina (2), Xavi Àlvarez, Carles Rojas (10), Àlex Navarro (17), Marc Cuevas (2), Andreu Esquerra (4), Bernat Torrents (6) i Jaume Lorente (3).

Incontestable derrota fora de casa, on a l'equip li costa molt jugar bé sigui on sigui. Els dos primers quarts van ser demolidors, amb un equip local extremadament encertat des de totes les posicions i anotant de qualsevol de les maneres. L'equip igualadí va baixar els braços molt d'hora. Als cinc minuts el marcador era de 16 a 2, i va augmentar fins al 66 a 19 de la mitja part. Les coses tan sols podien millorar, i així va ser. Els locals ja no anotaven amb tanta facilitat, els costava més generar avantatges producte del canvi en l'actitud igualadina.

INFANTIL MASCULÍ BLAU

C.B. IGUALADA BLAU 93

C.N. SABADELL “A” 62

Per part del CBI van jugar: Gabarró, Máximo, León, Ortiz, Raurich, Benito,Serra i Tarrida.

Gran victòria de l'equip infantil masculí blau del Club Bàsquet Igualada. Els locals van sortir a pista molt centrats en el partit i, des de bon inici, van marcar el ritme del matx. La gran defensa igualadina va permetre recuperar moltes pilotes i provocar moltes imprecisions a l'equip rival, fet que els igualadins van aprofitar per finalitzar amb grans jugades de contraatac. L'atac estàtic va ser bastant més fluid que en anteriors ocasions. Ara però, cal seguir treballant per continuar amb la mateixa línia.

INFANTIL MASCULÍ GROC

C.B. IGUALADA GROC 62

A.E. ESQUITX 31

Van jugar pel CBI: Roc Fullana, Lluc Fullana, Ernest Biosca, Arnau López, Marc Tarrida, Pol Mensa, Pau Bacardit i Pol Cuadros.

Nova victòria dels Infantils Grocs davant un rival conegut com és l'Esquitx. Va ser un partit d'anotació força baixa per la quantitat d'opcions fallides i per la mala tria de les opcions en atac, però poc a poc el partit anava avançant les opcions i la defensa eren més correctes. Cal destacar una defensa amb força faltes personals i és/serà un dels aspectes a millorar fins a final de temporada. Tot i així sumen una nova victòria en aquesta segona fase.

MINI MASCULÍ BLAU

CB IGUALADA BLAU 78

AE LA SALLE MANRESA B 67

Han jugat: Pau, Carles, Marc R, Salvador, Ferran G, Manel, Arnau, Ferran R, Enric i Marc C.

Partit igualat davant un equip de nivell semblant. Els ha costat situar-se a la pista i han fet un joc precipitat i massa individual; poc intensos en defensa i sense controlar els rebots, però amb actitud i ganes per emportar-se la victòria.