TORNAR

El creixement personal dins de l'esport, l'eix transversal dels Premis Neptú d'Igualada

esports
Dimecres, 19 juny 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d’Igualada i el Servei d’Esports van premiar als representants de les entitats esportives i centres educatius de la ciutat, a més dels esportistes individuals que han estat guardonats amb el Premi d’Excel·lència Esportiva.

El diumenge 16 de juny, el Pavelló de Les Comes va acollir l’edició d’enguany dels Premis Neptú en què l’Ajuntament d’Igualada i el Servei d’Esports van premiar als representants de les entitats esportives i centres educatius de la ciutat, a més dels esportistes individuals que han estat guardonats amb el Premi d’Excel·lència Esportiva.

L’acte, conduït pels periodistes de Ràdio Igualada Xavier Dàvila i Montse Sanou, va posar el focus sobre la progressió que té un esportista des que comença a fer activitat física fins que arriba a aconseguir èxits esportius, tant a nivell individual com col·lectiu, fent un paral·lelisme amb el cicle vital de les plantes, que acaben obrint la seva flor i donant el seu fruit.

600 persones van omplir la pista del Pavelló de Les Comes, que va rebre als premiats de tots els centres educatius d ela ciutta, tant de primària com de secundària. Els més petits van rebre el guardó de mans d’Abel Garcia, assessor de l’Àrea d’Esports i Activitat Física de la Diputació de Barcelona, i de Patrícia Illa, tercera Tinent d’Alcalde i regidora d’Esports. Els Premis Neptú dels alumnes de secundària els van entregar Carlota Carner i Sandra de La Iglesia, segona i quarta Tinent d’Alcalde respectivament.

També, en clau d’esport escolar, es va voler atorgar un premi com a reconeixement personal a Jordi Rojas, mestre de l’escola Mowgli i referent de l’Esport Escolar, i al tàndem Xavi Borràs i Anna Mas, responsables del Consell Esportiu de l’Anoia i defensors de l’esport en edat escolar. En el torn de les entitats esportives igualadines va ser l’Alcalde de la ciutat, Marc Castells, acompanyat de Patrícia Illa qui van entregar els guardons als esportistes més destacats de cadascun dels clubs. I en reconeixement dels atletes individuals, també es van atorgar els Premis Neptú per als esportistes que van sol·licitar els Premis Execl·lència de la mà Miquel Vives i Montse Duch, regidors de l’Ajuntament d’Igualada.

Un dels moments més espectaculars de la vetllada va ser l’actuació de Marc Salvador, igualadí i gimnasta del Club Rítmica Sant Feliu. Un gran atleta que ha lluitat contra l’estereotip d’un esport tradicionalment femení i que s’ha obert camí en el món de la gimnàstica rítmica a base de talent i constància. Carlota Carner va entregar-li també un Premi Neptú per la seva dedicació en aquest esport, que va fer gaudir a tots els presents a la gala.

Enguany es va estrenar una nova secció als Premis Neptú, amb el nom d’Igualadins Pel Món: Xavier Dàvila va entrevistar a Carlos Mínguez, igualadí que des de ja fa una bona temporada és el preparador físic de l’equip nacional xinés en atletes de trampolí i natació, els quals han aconseguit diverses medalles en Campionats del Món i ara està preparant la propera cita important: els Jocs Olímpics de París.

L’acte va finalitzar amb el reconeixement especial a l’Igualada Rigat, el primer equip de l’Igualada Hoquei Club que va aconseguir aixecar la WSE Cup, la segona màxima competició europea d’hoquei patins. El conjunt arlequinat va aconseguir guanyar un títol 25 anys després, amb un equip pràcticament al complert de jugadors i tècnics de la ciutat. Roger Bars, el capità, acompanyat de l’entrenador Marc Muntané, van tornar a oferir el títol a tots els presents, rememorant els moment viscut al mateix escenari el passat 14 d’abril.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.