TORNAR

Dones Amb Empenta celebra vint-i-cinc anys

Aquest dissabte 11 de desembre, en una jornada que comptarà amb la presència de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge

esports
Divendres, 10 desembre 2021. 16:21. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dissabte, 11 de desembre, l'entitat Dones Amb Empenta celebra el seu 25è aniversari amb un matí ple d'actes, que es faran a la seva nova seu del carrer Florenci Valls 48-2n, d'Igualada. La jornada comptarà amb la presència de l'Honorable Senyora Tània Verge Mestre, consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

PUBLICITAT

Els actes començaran a les 11 del matí, amb l'obertura de portes i la instal·lació d'un photocall. També s'obrirà un espai de ludoteca. A 2/4 de 12 del migdia, hi haurà un taller infantil, a càrrec d'Alícia Villavecchia, i una sessió de contes per a adults, a càrrec de Mònica Torra. A 2/4 d'1 del migdia, es presentarà un vídeo de l'entitat. Seguidament, parlaments, amb la presència de l'Honorable Senyora Tània Verge Mestre, consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. A 2/4 de 2 del migdia, es farà un vermut popular, amb el qual finalitzarà la festa.

Des de l'entitat assenyalen que són vint-i-cinc anys "d'activitat, de fer camí, de sumar, de créixer, de nous reptes, d'acció, de constància, de compromís... de lluita pels drets de les dones".

Recorden que l'entitat va néixer el 1996, per iniciativa "d'un grup de dones amb inquietuds i ganes de fer coses i de participar, que decidim crear un espai de confiança des de la sororitat i el voluntariat per acompanyar altres dones. Aquest espai inicial de voluntariat esdevé ràpidament un recurs terapèutic i de suport per a dones de tota la comarca de l'Anoia en situació de violència masclista. Ens trobem amb una realitat inesperada, encoberta i silenciada, que requereix més temps i recursos professionals, en un moment que ni se'n parlava. El 1999 creem l'Equip d'Atenció a la Dona (EAD), el nostre primer servei professional. Des de llavors, d'acord amb les noves necessitats que han anat sorgint durant tots aquests anys, i els recursos públics que s'han anat creant per a les dones, hem ampliat serveis, activitats i línies d'acció, i hem diversificat els àmbits d'actuació."

Actualment, afegeixen, "treballem segons set grans àrees, que són Atenció especialitzada en violències masclistes, Atenció a les dones, Atenció a les famílies, Atenció a joves, Prevenció i sensibilització, Formació, assessorament i consultoria, i Acció comunitària."

L'objectiu principal de Dones Amb Empenta "és incidir en les causes estructurals de la violència i promoure canvis en la realitat més propera. Treballem amb perspectiva de gènere i apostem per la prevenció. La nostra intervenció es basa en la interseccionalitat. El nostre abordatge és transversal, integral i multidisciplinari."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.