TORNAR

L'Anoia acollirà l'E-bike Tour, una cita cicloturista oberta a les bicicletes elèctriques

El Consell Comarcal ho veu com una oportunitat de promoure l’’slow tourism’

esports
Dimecres, 15 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dues jornades pels corriols de l'Anoia, en una aposta que conjumina l'esport i la gastronomia. Serà el primer Catalunya E-bike Tour, una iniciativa local que a més cerca la promoció d'un nou mitjà com la bicicleta elèctrica. 

El Consell i l'Ajuntament d'Igualada, amb el suport del Consorci de Turisme de l'Alta Anoia i els ajuntaments de Rubió, Pujalt i Carme, preparen el primer Catalunya E-bike Tour, el cap de setmana 2 i 3 de maig. Aquest esdeveniment de cicloturisme no competitiu proposa passar dos dies viatjant entre els pobles, camps i boscos de l'Anoia en bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica. Entre els al·licients que ofereix, hi ha conèixer i gaudir de la gent, el patrimoni, la cultura, els allotjaments rurals, les visites guiades i els productes de proximitat de la zona.

Segons Daniel Gutiérrez, conseller de Turisme, l'estratègia d'Anoia Turisme és l'slow tourism, "un turisme sostenible i coherent amb el territori que gaudeix dels recursos culturals, naturals i gastronòmics que ofereix". Gutiérrez considera que el Catalunya E-bike tour "és una experiència brutal per explicar com és l'Anoia". Per al regidor de Turisme de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Marcé, aquesta activitat reforça la capitalitat d'Igualada: "El Catalunya E-bike tour té la sortida i l'arribada a Igualada, i fa un recorregut per la comarca. I cada any anirem oferint rutes per diferents llocs de l'Anoia". Per informació i inscripcions es pot visitar la web www.ebiketour.es.

La jornada inicial serà el dissabte dia 2, amb inici a Igualada. Passarà per Jorba, Rubió, els Prats de Rei, Sant Martí de Sesgueioles, la Guàrdia Pilosa, Conill, Pujalt, l'Astor, Veciana i Copons, i acabarà de nou a Igualada. El recorregut, de 76 quilòmetres, inclou les visites guiades a la Torre de la Manresana als Prats de Rei i al Campament de la memòria històrica de l'Exèrcit Popular de Pujalt. L'esmorzar, de pagès, es farà al Castell de Rubió, amb carn de xai i botifarra de Calaf a la brasa, pa de pagès de Jorba, oli de Rubió i tomàquets de Briançó. El següent punt de descans serà a Pujalt, on el Cigronet de l'Alta Anoia serà el gran protagonista del dinar, guisat amb costella de porc, pa de Sant Martí, iogurt de cabra de Veciana amb mel de Pujalt, tot mullat amb cava Bohigas de l'Anoia. Al final de la jornada, a Igualada, es podrà degustar una mostra dels productes de la comarca, amb vins, caves i productes de proximitat frescos i elaborats.

El segon dia, el diumenge, l'etapa serà més curta, de 45 quilòmetres. També arrencarà a Igualada i passarà per la Tossa de Montbui, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Miralles, Orpí, Carme i Vilanova del Camí, per acabar de nou a Igualada. De camí a la Tossa es visitarà la Fou de can Milà i l'Alzina mil·lenària. Més tard es podrà veure el Castell d'Orpí, que forma part de la ruta dels Castells de Frontera de la comarca de l'Anoia.  Pel que fa a la gastronomia, a la Tossa es podran degustar les Marmeles de Sant Martí de
Tous amb sucs de fruita naturals; a Carme, coques i dolços de la comarca de l'Anoia, fruits secs de proximitat i de temporada tot remullat amb moscatell i ratafia casolans; i, de
tornada a Igualada, es farà el vermut amb formatges, embotits, olives, patates, fruits secs, vins, caves i d'altres productes de proximitat.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.