TORNAR

L’Escola de Futbol Base de La Pobla de Claramunt posarà fi al seu projecte per desavinences amb l'Ajuntament

L’equip de govern de la Pobla de Claramunt respon amb un manifest en què ”referma el seu compromís amb l’esport de base i formatiu”

esports
Dimecres, 29 maig 2024. 11:54. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El Club de Futbol La Pobla de Claramunt, que l'any que ve arriba al seu centenari, ha decidit que posarà fi al projecte de l'Escola Futbol Base. Un projecte que neix fa cinc anys i que ha crescut fins al punt de tenir equips en totes les categories i, en alguns casos, en divisions superiors del que mai havia tingut. En total són onze els equips des d'infants de 4 i 5 anys fins a jugadors amateurs els que tres dies a la setmana realitzen els seus entrenaments i partits als caps de setmana a les instal·lacions del municipi. L'equip de govern de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt respon aquestes acusacions amb un comunicat que públiquem íntegrament al final de l'article.

El projecte esportiu del club l'han liderat les mateixes persones des del principi, però ha estat aquest any que al fer un canvi de junta directiva tot ha canviat. Després que l'antiga junta decidís no continuar al capdavant del club van ser les mateixes persones que dirigien la coordinació esportiva de la base qui van entomar aquest repte perquè el club no desaparegués i continuar així la seva tasca de formació. El que no esperaven, assenyalen, era "que l'Ajuntament del municipi seria qui els posaria traves en el projecte."

El president de l'entitat, David Milán, ha explicat que: "Ens ha costat fer aquest primer pas públic i considerem que potser l'hem fet tard". Però creu també que: "No seria just marxar i tancar un projecte sense explicar-ne els principals motius. Ha estat un any molt dur i que no li desitjo a ningú; arriba un punt on la diplomàcia ja no té cabuda". Milán ha recordat que van agafar el control de l'entitat en un moment en què van ser coneixedors que feia temps que "al club no s'estaven fent bé les coses. Vam detectar pagaments i retirades del compte sense justificació i ens vam trobar un club que deixava retirada una subvenció entregada dos dies abans del traspàs– fet que són coneixedors des de l'ens– i en què es devien diners a entrenadors i fins i tot a la Federació valorat tot plegat amb més de 5.000 € de deute", assegura. En aquest sentit, els membres de la Junta expliquen que: "Hem aconseguit tirar endavant un club, posant la sostenibilitat tant econòmica com esportiva per davant de tot i, no és que no se'ns hagi reconegut, sinó que tot i demanar ajuda, se'ns ha girat la cara i se'ns han posat traves en el nostre camí". A més el traspàs va ser molt irregular perquè no es va fer amb cap document escrit: "No teníem ni una dada de cap dels jugadors i jugadores, ni un llibre de comptes, ni un llistat de socis actualitzat ni els estatus del club; aquestes no són maneres", asseguren els membres.

En demanar suport a l'Ajuntament, la Junta assegura que "es van trobar amb un tracte advers, negant, de cop, condicions tan bàsiques com el reg del camp, malgrat disposar d'un sistema de reaprofitament d'aigua". Assenyalen que "aquesta situació ha provocat lesions en els jugadors i jugadores per la mala condició de la gespa. També es van negar l'ús de vestuaris en alguns casos i es va començar a imposar els horaris dels partits als caps de setmana, vetant l'ús de les instal·lacions en alguns horaris, tot i que el conveni assigna que el club és el que té preferència". A més, amb el temps, han estat coneixedors "que càrrecs electes de l'Ajuntament van convocar reunions amb exsocis del club per desbancar l'actual junta, sense seguir els procediments legals adequats."És un procés rastrer, il·legal i que no compleix cap dels requisits per poder convocar una assemblea d'aquestes característiques", expliquen els membres.

A més de totes aquestes accions, el club denuncia "que les instal·lacions es troben en molt males condicions i que tot i les reiterades vegades que el club ha demanat que s'adeqüés l'espai pel bé dels usuaris i usuàries, des del consistori no s'ha actuat, mofant-se en algunes ocasions d'algunes de les peticions fetes per la Junta. Ja no només la gespa que s'aixeca per tots cantons o la falta d'higiene en els vestuaris, sinó que també hi ha una graderia que cau a trossos i que vam ser nosaltres qui vam haver d'advertir al consistori perquè ningú prengués mal", diuen els membres de la Junta. Denuncien que "des del mes d'octubre el club no disposa d'una graderia ni de cap espai amb ombra en totes les instal·lacions. Aquesta situació no es va poder amagar a les famílies dels jugadors i jugadores– molts veïns del municipi–, qui i també van denunciar la situació". Alguns, afegeixen, fins i tot es van personificar a l'Ajuntament i van assistir als plens municipals per demanar explicacions. "Totes les ocasions, sense èxit", apunten.

Els directius també denuncien que "tot i la voluntat de diàleg, el consistori ha fet mala praxi: Ens han arribat a dir a la cara i sense miraments que ens volen fora d'allà i que li és igual la viabilitat i creixement de l'entitat". El club explica que "en diverses reunions celebrades entre l'entitat i l'Ajuntament s'ha vetat la participació del president de l'entitat per part de la regidoria d'esports. Em deien directament que si hi anava no es faria la reunió", explica David Milán. En aquest sentit, el president va accedir a aquesta petició per celebrar les reunions i arribar a una bona entesa entre l'ens i el club, "però ni d'aquesta manera va ser possible. Sabíem que no era el que havíem de fer, però miràvem pel club i pels integrants d'aquests", conclouen els membres.

La gota que fa vessar el got: el bar i la subvenció

Les instal·lacions esportives disposen d'un bar, que ha estat en ús des de la seva creació per part de les diferents juntes directives que han anat passant al llarg dels anys. De fet, és habitual que qualsevol club faci front a bona part de les seves despeses gràcies al rendiment del bar. Concretament, a aquest municipi, van ser un dels pioners a la comarca en oferir esmorzars a la brasa i se'l coneixia per aquest fet.

Un cop entra l'actual junta "se'ls hi destaca que només podran continuar fent ús del bar si mantenen la persona que el gestionava i com que no van arribar a un bon acord, el consistori va vetar aquest ús al·legant que el bar no està en condicions d'utilitzar-se i que com que no van acceptatr la persona que el gestionava romandria tancat", asseguren.

Expliquen que "al febrer, però, es va obrir una licitació pública –sense haver realitzat cap obra ni cap canvi en les instal·lacions– i, tot i haver-se presentat el club i l'Ajuntament sent coneixedor de la situació crítica que vivia l'entitat, va decidir atorgar-lo a un altre club. El club en qüestió només fa ús de les instal·lacions, però no és una entitat del municipi i va oferir una quantitat total de menys de 20€ de diferència de la qual va oferir el club de La Pobla de Claramunt en la licitació. Des de fa dos mesos aquest club es beneficia d'aquest servei mentre que l'activitat que genera el rendiment és la del CF La Pobla".

Aquesta decisió va ser "un cop molt dur per al club, ja que els ingressos del bar són essencials per a la seva sostenibilitat econòmica". Així i tot, la Junta "va mirar de passar pel diàleg per tal que l'Ajuntament entregués la subvenció anual de 8.000 € al club abans de finalitzar la temporada, tal com es va fer l'any passat en aquesta data". Però veient que la temporada està a punt de finalitzar i "no haver rebut ni una resposta a cap de les instàncies presentades per conèixer l'estat de la subvenció, la Junta Directiva veu inviable la continuïtat del projecte i es veu obligada a fer pública la situació que està patint."

El club fa una "crida a la reflexió"

La Junta Directiva "lamenta profundament la situació" i denuncia "la manca de suport per part de l'Ajuntament", que creu que "ha prioritzat interessos personals per sobre del bé del club i d'un projecte que beneficia a més d'un centenar d'infants i que promou, per sobre de tot, fomentar l'activitat física i aprenentatge dins d'aquest esport. Els membres de la junta creuen que la situació "és denunciable i ningú es mereix rebre aquest tracte".

És per tot això, que decideixen que "posaran fi a aquest projecte de més de cinc anys que no parava de créixer i de donar els seus resultats". Amb tot, la Junta Directiva ha decidit "que farà un pas al costat un cop puguin deixar el club sanejat perquè aquells qui vulguin o puguin continuar davant del club comencin la temporada vinent sense cap impediment". Per últim, els membres de la Junta fan "una crida a la reflexió per part del consistori perquè tot i finalitzar el projecte de l'escola de futbol base "no deixin morir" un club que arribarà als seus cent anys d'història."

Resposta de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha emès un comuicat que reproduim íntegrament:

L'Ajuntament de la Pobla de Claramunt referma el seu compromís amb l'esport de base i formatiu

Davant la intenció expressada per l'actual junta directiva del Club de Futbol la Pobla de Claramunt de renunciar a la direcció de l'entitat, l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt vol manifestar la seva voluntat de continuar donant suport a l'entitat, tal com ha fet amb anteriors juntes i amb la resta d'associacions esportives del municipi. L'objectiu municipal  és continuar disposant d'una oferta esportiva, especialment per a infants i joves, que, a més de fomentar hàbits saludables, reforci valors essencials com són el respecte o la tolerància. Amb aquesta voluntat i, en especial, per a garantir la continuïtat de l'Escola Futbol Base es continuar treballant, com fins al moment, amb les persones que assumeixin en el futur aquesta responsabilitat.

Respecte dels motius exposats públicament per l'actual directiva per a renunciar a les seves funcions, des de l'Ajuntament es volen aclarir diferents qüestions:
- Des de la regidoria d'Esports s'ha treballat intensament per donar suport al club de manera equitativa i justa al pes de l'entitat en la vida esportiva del municipi i amb l'objectiu de facilitar la seva convivència amb la resta d'associacions esportives.
- L'Ajuntament s'ha reunit de manera reiterada amb la directiva del Club de Futbol la Pobla de Claramunt tant per a escoltar i atendre, en la mesura de les seves possibilitats, les demandes del club com per a sol·licitar-li el compliment dels compromisos establerts en el conveni signat entre ambdues parts.
- El pagament de les subvencions a l'entitat Club de Futbol la Pobla de Claramunt s'ha realitzat en tot moment seguint en forma i temps el que indiquen les bases per a la seva concessió. Així, la subvenció corresponent al 2023, per valor de 8.000 euros, ja ha estat abonada totalment. Pel que fa a les subvencions del 2024, el termini de sol·licitud es troba obert fins al 30 de maig, per la qual cosa, fins que no es faci la corresponent concessió, cap associació pot rebre aquest suport municipal.
- Les instal·lacions del Camp de Futbol Municipal Pas Blau es troben en condicions òptimes per a la pràctica esportiva. La principal deficiència que presenta l'equipament és a la seva graderia. En tot cas, l'Ajuntament aprovava al ple celebrat el passat 22 de maig un projecte pressupostat en 45.000 euros per a la seva reparació i millora.
- La concessió del servei de bar del camp de futbol s'ha realitzat de manera transparent i seguint els processos que marca la llei per a les administracions públiques.
- El Club de Futbol la Pobla de Claramunt sempre ha tingut un percentatge d'ús del Camp de Futbol Municipal Pas Blau molt superior al que ha tingut a la seva disposició qualsevol altra entitat, ja que s'han establert criteris equitatius a les seves necessitats i volum d'equips.
- L'Ajuntament s'ha reunit, i ho continuarà fent, amb les famílies i persones associades al club sempre que aquestes li han requerit per a contrastar el punt de vista del consistori amb el de l'entitat.
Finalment, l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt vol manifestar la seva voluntat de continuar col·laborant amb el Club de Futbol la Pobla de Claramunt a través de la junta directiva que prengui el relleu de l'equip sortint, així com amb la resta d'entitats esportives del municipi, com ha fet fins al moment. La promoció de l'activitat física, especialment entre infants i joves, és una prioritat de l'acció municipal i ho continuarà sent.

Ajuntament de la Pobla de Claramunt

 


2 Comentaris

J

Joan

La Pobla de Claramunt

31 de maig 2024.22:19h

Respondre

Les mentides d’aquesta gent que ha estat un any dirigint el nostre club històric, són escandaloses. Poca més atenció es mereixen... Aviam quin és el proper club perjudicat per les ànsies de... Llegir més negoci que tenen. Que es preparin, pobres...

A

Alfonso

La Pobla de Claramunt

30 de maig 2024.19:16h

Respondre

Quins mentiders!!
S’han esbarallat amb tothom i les visctimes son ells, de chiste
Bon vent i barca Nova, que es preparin al Sant Maure.........

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.