TORNAR
PUBLICITAT

Èxit de participació en la quarta edició de la Transconca

Segons l’organització, aquesta edició de la Transconca no només va ha estat un exemple de solidaritat, sinó una demostració de la força de la comunitat

esports
Dimecres, 26 febrer 2025. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

La Transconca, la caminada i pedalada solidàries dedicada a donar visibilitat des de la Conca d’Òdena a les malalties minoritàries, aconseguia aquest diumenge 23 de febrer el seu objectiu de superar novament el miler de persones participants. 

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació MPS-Lisosomals i l’Ajuntament de La Pobla de Claramunt amb el suport de la Diputació de Barcelona i de tots els ajuntaments de la conca, va comptar amb la participació de més de 1.200 persones, una xifra rècord que consolida la Transconca com una de les cites solidàries més multitudinàries de la comarca.

Des de diversos municipis de la Conca d’Òdena, els participants van sortir per recórrer els camins en un ambient de màxima implicació i solidaritat. Enguany, una de les grans novetats va ser la incorporació de Capellades com a poble convidat, amb la creació de la Ruta Alfamanosidosis. Així, els tradicionals recorreguts d’Igualada, Òdena, Jorba, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Castellolí i la Pobla de Claramunt es van completar amb aquest nou itinerari, ampliant la xarxa de municipis implicats.

Els resultats de la jornada han estat espectaculars: un total de 1.265 participants, amb Igualada com a punt de partida més concorregut (325 inscrits), seguida de Vilanova del Camí amb 288 participants. A la resta dels municipis també hi va haver una gran resposta, amb nombroses inscripcions que van ajudar a fer d’aquesta edició un èxit rotund.

L’arribada a La Pobla de Claramunt, com ja és tradició, va ser un moment ple d’emoció, amb música, parlaments i la cerimònia d’entrega dels Reconeixements Transconca. En aquest acte es van premiar diverses persones i entitats que treballen per la investigació i sensibilització de les malalties minoritàries, en categories com a centre de recerca, metge, entitat, empresa i persona afectada.

Des de l’organització, l’Associació MPS-Lisosomals ha expressat una valoració molt positiva de la jornada. Afirmen que ha estat “un dia simplement espectacular” i “un regal per als sentits” perquè el temps ha acompanyat, l’ambient ha estat inigualable i, sobretot, s’ha viscut  una jornada plena de solidaritat, esport i comunitat.  

És per això que han agraït profundament a tots els participants, voluntaris, acompanyants i col·laboradors, la seva entrega i el fet de ser claus en l’èxit de l’esdeveniment.

L’organització ja mira amb optimisme cap a la pròxima edició, amb l’esperança intacta i el cor ple de gratitud cap a totes aquelles persones que han fet possible aquesta jornada.

Els Reconeixements

Més enllà de la caminada i pedalada, la Transconca sumava ja l’any passat el lliurament dels seus Reconeixements per tal de  destacar el treball de persones, empreses i institucions en l’àmbit de les malalties minoritàries. En aquesta ocasió s’han guardonat en la categoria Centre de Recerca a l’Institut de Recerca Sant Pau (IR Sant Pau), Grup de Recerca en Farmacogenòmica i Genètica Neurovascular; en la categoria Metge a la doctora Imma Vilalta; en la categoria Entitat al Consorci Sanitari de l’Anoia; en la categoria Empresa a Ultramagic i en la categoria Família o Persona a Óscar Mendoza, de la Fundació Síndrome de Dravet.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.