TORNAR

Un grup de famílies dels Hostalets es mobilitza contra l'expedient a la directora de l'INS Renaixensa

esports
Divendres, 4 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El conveni que ha motivat l'expedient "havia funcionat amb normalitat fins ara". CCOO, USTEC i la Intersindical faran costat a la mobilització, que es farà aquesta tarda de divendres a la sortida de l'escola.

PUBLICITAT

Aquest divendres, a 2/4 de 5 de la tarda, un grup de famílies d'alumnes i el claustre de l'INS Renaixensa convoquen una mobilització als Hostalets de Pierola de suport a la directora del centre, Clara Ruiz. Des del claustre asseguren que "se li ha fet un requeriment molt greu per part del Departament d'Educació" per "haver assumit un conveni que fa anys que estava vigent". Era un conveni de manteniment dels serveis informàtics que segons fonts del claustre "ja constava en el projecte de l'escola i ja havia estat consultat als serveis jurídics dels Serveis Territorials. I havia funcionat amb normalitat". 

El govern dels Hostalets subratlla que "no coneixem el contingut de l'expedient" i que "només vam exposar a Educació uns dubtes legals". La directora ha estat 12 anys al centre i des del claustre se la defensa: "es deixa la pell i és injust aquest expedient". Assenyalen que "la problemàtica ha sorgit amb l'actual govern del municipi. Sempre s'havia funcionat igual, també amb l'anterior directora". 

"No se li coneix cap accident"

Per la seva part, USTEC defensa l'actuació de la directora. Remarca que "des del 2008, any en què va començar a exercir el càrrec, a la directora de l'Institut Escola Renaixença dels Hostalets de Pierola, no se li coneix cap incident ni problema amb el Departament d'Educació, ni amb cap família, ni cap alumne/a". La gènesi de la problemàtica és de fa un any, "quan l'AMPA no va poder seguir contractant els serveis que, fins aleshores, havia subvencionat l'Ajuntament. Per aquest motiu, la directora del centre va demanar assessorament als SSTT per tal de seguir amb una contractació legal. En un primer moment del conflicte, es va trobar una solució de consens SSTT, institut-escola i Ajuntament. Però més endavant, sobtadament, l'Ajuntament va canviar de postura".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.