L'HC Piera es queda amb la mel als llavis i haurà d'esperar per l'OK Plata

Els homes de Joan Doncel tenien un 1-2 a favor però els locals van remuntar als darrers minuts

Dimarts, 11 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

A tocar, a prop del somni d'un ascens que satisfaria l'status històric de l'hoquei pierenc a Catalunya. Però no va ser així. Els jugadors de Joan Doncel afrontaven una eliminatòria molt complicada i amb el factor pista en contra i van sucumbir en el tercer partit a Sant Just.

L'ascens haurà d'esperar. En el darrer partit dels 'play-off', a Sant Just, l'equip anoienc va caure per 4 a 2. Era el partit decisiu de la Primera Nacional Catalana Masculina. El primer partit, també al Baix Llobregat, havia estat pels locals. En el partit a l'Anoia, al Pavelló del Prat, els pierencs van imposar-se per 5 a 2. I tot estava pendent d'aquest darrer matx, a la Bonaigua, a Sant Just. El Piera es va sobreposar fins i tot a l'1 a 0 al que s'arribava al final de la primera part. En un final trepidant, els locals van fer valer el factor pista.

Una imatge del partit a Sant Just FOTO: FECAPA (Svetlana AkimovaUn factor pista relatiu, perquè molts pierencs van ser a Sant Just en l'autobús que s'havia fletat des de l'Anoia. Van donar escalf als homes de Joan Doncel, que van jugar de tu a tu amb el Sant Just. A la represa, Gumà va equilibrar el marcador, amb l'u a u, i Marc Muntané va fer el segon poc després. En aquell moment, l'HC Piera era a l'OK Plata.

Els del Baix Llobregat van replicar amb el 2-2 al minut 31. Quedaven 20 minuts d'allò més intensos. I el tram final seria fatídic pel Piera. Era un partit amb ocasions a banda i banda, però la cara va somriure als locals i la creu va ser pel Piera. El Sant Just es va posar 3 a 2 a manca de set minuts i amb els anoiencs bolcats a l'atac, un contracop va sentenciar. El Sant Just mereixia per la intensitat l'ascens, però el Piera també. I hi ha pocs dubtes que abans o després l'històric club anoienc ho aconseguirà.