TORNAR
PUBLICITAT

Els Premis Neptú 2020 reivindicaran el potencial de l'esport femení a Igualada

Laura Orgué, retirada l’any passat, rebrà el reconeixement de la ciutat en aquesta gala

esports
Dimecres, 26 febrer 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de fa uns anys, la gala que fa el reconeixement a l'excel·lència en l'esport local se celebra el mes de març i aquest 2020 serà en una data d'allò més reivindicativa, el 8 de març. Aquesta coincidència amb el Dia Internacional de la Dona fa que l'organització vulgui posa més èmfasi en l'esport femení.

PUBLICITAT

La celebració de la festa dels Premis Neptú 2020 serà el diumenge 8 de març. Coincidint amb aquesta jornada, l'Ajuntament s'adhereix a la campanya #ThoEstasPerdent, impulsada per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, l'Institut Català de les Dones, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el CAC, es lliurarà una menció al Club Bàsquet Igualada i l'Escola Pia. Són els dos clubs de la ciutat que van liderar la capitalitat del bàsquet femení i s'atorgarà el Premi de reconeixement personal a Laura Orgué, referent de l'esport igualadí i que va finalitzar la seva carrera professional l'any 2019.

La regidora que encapçala l'àrea d'Esports, Patrícia IllaAquests Premis Neptú premien els esportistes més destacats en un en què Igualada ha estat Ciutat Europea de l'Esport. Patrícia Illa, responsable de l'àrea d'esports i tercera tinent de batlle, valora que "aquesta gran festa de l'esport igualadí és una mica el punt final d'aquests dotze mesos, que han estat intensos i trepidants. Pe això el tanquem amb la satisfacció dels beneficis que ha aportat. Tota la feina que s'ha fet ha permès posar en valor el teixit esportiu de la ciutat, atraure esdeveniments esportius, construir
equipaments impulsats amb visió de futur i, en definitiva, potenciar una ciutat esportiva i activa".

Illa considera que "aquest ha estat un èxit col·lectiu i, per tant, cal agrair l'esforç i la complicitat de la ciutadania, dels clubs i de les entitats". Davant els mitjans, enumerava els finalistes: les esportistes que opten a la distinció individual són Cora Salas (CAI), Anna Noguera (CAI Secció Triatló) i Laura Rodríguez (CN Barcelona); els finalistes masculins són Marc Sánchez (CAI), Albert Moreno (CAI Secció Triatló) i Joan Masip (Club Tennis Taula Borges).

En l'apartat d'esports col·lectius, els nominats són Carles Fons (CBI), Pedro José Calvo (CFI) i Sergi Pla (IHC), i Noelia Garcia (CFI), Maria Diez (Club Patí Manlleu) i Teresa Bernada (Club Patí Voltregà). Els finalistes que opten al premi en l'apartat d'esportista promesa són Pol Roca (CAI), Aleix Marimon (IHC) i Òscar Diez (CN Cevera), i Carla Bisbal (CAI), Rocío Montes (CV Monjos) i Anna Sánchez (CFI).

Els Neptú també fan el reconeixement als entrenadors i entrenadores més destacats. Els finalistes són Jordi Martí (CBI), Francesc Martínez (CFI) i Teresa Torrents (IFHCP). En l'apartat d'esdeveniments esportius, opten al premi la final de la Supercopa de Catalunya d'Handbol, organitzada pel CH Igualada, i el Campionat d'Espanya del Clubs de Frontennis Olímpic, organitzat pel Club Frontennis Igualada. I els equips base femenins finalistes són l'Infantil A del CBI i el Fem 14 de l'IFHCP, i els masculins són l'Infantil A del CHI i l'Infantil A del CFI.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.