Divendres, 20/2/2009
1418 lectures

Refree (alter ego del músic Raül Fernàndez) és possiblement, musicalment parlant, el més interessant de la nova fornada de cantautors que ha aparegut últimament a l'escena musical catalana. Personatge polièdric, reconegut internacionalment , ha liderat diversos projectes musicals (Immigrasons, Ojo con la mala, etc.) i escrit obres per diverses formacions, tan orquestrals com de tall modern, sempre sense fer soroll i lluny de l'òrbita comercial i dels circuits musicals més estàndards. La seva vessant de cantautor s'ha vist materialitzada en 4 àlbums que, des de el punt de vista purament artístic, han suposat sempre una revolució en busca de noves sonoritats i noves textures fruït del seu innegable talent i de les ganes d'explorar nous camins musicals més contemporanis, com per exemple el sorollisme, renovant el gènere de la cançó catalana i també reinterpretant la massa coaccionada definició de la paraula "cantautor" que encara tenim a casa nostra.

L'any 2005 treu al mercat el disc "La Matrona" amb el qual se'l reconeix amb diversos premis (Puig Porret, Altaveu, Enderrock). El videoclip de la cançó "La reina de les Neus" (realitzat per Gerard Casas i Clara Puig) rep el premi al millor vídeo de l'any per la revista Rock de Luxe. La cançó és una melodia preciosa, íntima, senzilla i d'un equilibri melòdic perfecte, amb una lletra basada en el conte homònim de Hans Christian Andersen i el vídeo inquietant i perfectament sincronitzat al ritme suau però constant de la música. Possiblement una de les millors cançons escrites en llengua catalana en els últims anys.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.