Dimecres, 14/3/2012
1014 lectures

ANC: 15 de març, a l’Ateneu

Demà es presenta l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l’Ateneu. Bé, de fet, es presenta l’ANC local Igualada per la Independència, després que diumenge tingués lloc la constitució jurídica de l’ANC a Barcelona, al Palau Sant Jordi. Amb l’ANC s’engega un camí que té com a objectiu la independència de Catalunya, la paraula clau que, segurament, sonarà més demà a l’Ateneu, una paraula que fins fa poc costava tant de modular al personal.

Amb les paraules només, però, no s’aconsegueixen sobiranistes, bé prou que ho sabem; per tant ens podem emplenar la boca d’in-de-pen-den-ci-a i no per això obtindrem l’objecte del desig; cridant no guanyem gran cosa. Altrament, però, parlem-ne, de la independència; enraonem amb les persones que acceptin la interpel•lació de com hem arribat nosaltres a la convicció independentista i proposem-los que hi reflexionin. Enraonant –sense cridar— convencerem els qui ens vulguin escoltar, sobretot si els transmetem els nostres arguments raonats i els transmetem il•lusió per treballar per l’assoliment de l’objectiu preuat. Segurament, hi haurà qui, de manera més o menys lícita, s’empararà en possibles prejudicis per no veure-ho clar.

Persones que no veuen clara la manera d’arribar a la independència, que no saben si els agradaran tots els companys de viatge, que dubten de l’eficàcia de la sobirania o que no l’entenen... Que malfien d’aventures, que fins i tot els dol –ai!, l’espanyolet que portem empeltat– de perdre no se sap ben bé què...

Salvador Cardús escrivia l’altre dia a Vilaweb que 'qui un dia es lleva independentista, ja mai més no serà autonomista o federalista'. Aquest és el gran repte: guanyar gent per a la causa fins a esdevenir la majoria social suficient que ha d’assolir l’objectiu de l’ANC. Dijous, tampoc no trobareu la resposta a tanta aspiració, no ens enganyem; però a l'Ateneu s'exposaran propostes versemblants, possibles i potents que enfortiran els nostres arguments. Poseu atenció a Miquel Sellarès, un home amb una gran trajectòria, aprofiteu-ne el discurs, incorporeu al vostre argumentari tot allò que us sembli substancial i tingueu-ho disponible per esgrimir-ho en les vostres petites batalles dialèctiques per convèncer escèptics de la causa, per guanyar independentistes sense retorn.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.