TORNAR
PUBLICITAT

L'Anoia és la tercera comarca de Catalunya en l'ús d'Internet a les llars

Estudi sobre les TIC a Catalunya

Dilluns, 27 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A les llars catalanes cada cop es fa més ús d'Internet, una tendència que també ha seguit l'Anoia. Segons l'estudi TIC-Llars 2009 de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i de d'Institut d'Estadística de Catalunya, si l'ús d'Internet de forma regular a la comarca se situava l'any 2007 en un 55,4%, les dades de l'any passat són del 69,8%. Un creixement de més de 14 punts percentuals, que situa l'Anoia per sobre del 64,2% de la mitjana catalana.
PUBLICITAT

Ús regular d'Internet segons l'estudi. Font: FOBSIC i Idescat

Imatge d'arxiu

Segons l'estudi 'L'ús de les TIC a les llars de Catalunya (2008)', el 64,2% dels 3.000 enquestats d'arreu del país han fet ús d'Internet en els tres mesos anteriors a la realització del qüestionari. Això representa 8 punts percentuals més que les dades registrades el 2007.

L'Anoia, que amb les dades del 2007 se situava per sota de la mitjana catalana amb un 55,4%, ha passat a situar-se per sobre d'aquesta, amb un 69,8%, experimentant un creixement important de 14,4 punts percentuals. De fet, la comarca ha passat a ocupar la tercera del Principat en aquest sentit, només superada per Osona (74,2%) i la Garrotxa (70,1%).

Tot i això, l'estudi també revela que les llars amb Internet de la comarca han pujat 2,5 punts, situant-se amb un 55,3% per sota de la mitjana catalana (60,1%), la gran majoria amb banda ampla, o bé que el nombre d'ordinadors a les cases ha disminuït lleugerament.

En una dada molt propera a la mitjana catalana, gairebé set de cada deu ciutadans de l'Anoia utilitzen l'ordinador de forma regular, sis de cada deu el correu electrònic i poc menys del 40% xats i fòrums. L'informe també mostra altres dades interessants com que més de sis persones de cada deu ja disposen d'un receptor TDT, i que, tot i l'augment en relació al 2007, només un terç dels anoiencs realitza compres per Internet alguna vegada a l'any.

L'escletxa generacional

El 90% dels catalans enquestats que no utilitzen mai Internet és perquè no ho creuen necessari per a les seves vides. La segona raó per la qual es manté la distància amb les tecnologies és la manca de coneixements.

Tot i que el preu no es cita com a primer fre a l'hora d'accedir a Internet, l'abaratiment dels preus de connexió o l'oferta de formació gratuïta s'apunten com les dues principals mesures que ajudarien a fomentar-ne l'ús.

Des de l'òptica de l'edat, és a partir dels 55 anys, en el cas de l'ordinador, i dels 65 anys si es tracta d'Internet, quan es detecta la major manca d'interès o desconeixement sobre la seva utilitat. Una escletxa o clivella generacional sobre les noves tecnologies que l'estudi fa palesa.

anoiadiari.cat / ACN

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.