TORNAR

anoiadiari·cat obre el seu servei de blogs!

Les dues diputades comarcals, entre les primeres usuàries

Divendres, 18 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El diari digital comarcal anoiadiari·cat posa a disposició dels seus lectors, des d'avui, un sistema obert perquè hi puguin activar el seu propi blog i el puguin fer servir com a plataforma de reflexió i anàlisi de l'actualitat comarcal. Tothom qui ho desitgi pot obrir-se el seu blog des d'aquest formulari i començar-hi a escriure immediatament. D'entre els internautes que ja s'han decidit a fer-lo servir, sobresurten els noms de les dues diputades de la comarca, Teresa Estruch i Marina Llansana. Ambdues hi exposaran tant les seves opinions sobre la comarca com hi explicaran la tasca que duen a terme diàriament des del Parlament.

També disposen d'un dels blogs d'anoiadiari·cat els periodistes David Canto i Jordi Còdol, així com un dels coeditors del diari, Bernat Ferrer. La filòloga i historiadora Carmel·la Planell també exposarà periòdicament les seves experiències 'com a dona viatgera', mentre que la plataforma organitzadora d'una consulta sobiranista a l'Espelt, L'Espelt Decideix, també es comunicarà amb els seus membres a través del blog que han obert a anoiadiari·cat. Així mateix, els més petits de tots que s'acostin al Saló de la Infància d'Igualada també podran fer de periodistes i escriure al blog La premsa del Saló.

Tot i que el servei possiblement no disposa de totes les ultimíssimes possibilitats tècniques que poden oferir d'altres plataformes com Blogspot o Wordpress, sí que compta amb el valor afegit que cada vegada que un dels blocaires escrigui un nou apunt, apareixerà a la portada del diari. Així, doncs, formaran part del principal mitjà de comunicació anoienc, que diàriament arriba a 3.000 lectors.

El servei de blogs oberts -desenvolupat per Tirabol Produccions SL- és gratuït, tot i que té un cost de manteniment que assumeix anoiadiari·cat. És per aquest motiu que l'empresa editora, Zoom Mundi SL, demana als internautes una donació simbòlica mínima de tres euros mensuals (36 euros anuals), que ajudaran parcialment a finançar el projecte. D'aquí a un any, Zoom Mundi SL valorarà la resposta econòmica obtinguda i valorarà si les aportacions voluntàries dels usuaris li permeten de continuar oferint el servei gratuïtament.

L'editora també es reserva el dret de desactivar aquells blogs que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. anoiadiari·cat tampoc no es fa responsable de cap de les opinions que s'hi manifestin, que són responsabilitat única dels seus autors.

anoiadiari·cat s'ha decidit a impulsar aquest nou servei en la línia d'aprofundir en el què el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, va exposar en l'acte de celebració del primer aniversari del diari: la necessitat de bastir una Catalunya 2.0; o, més concretament, una Anoia 2.0.


2 Comentaris

D

Daniel García Peris

Gelida

21 de desembre 2009.20:11h

Respondre

Enhorabona! Qualsevol iniciativa per facilitar que tothom pugui opinar i participar s’ha d’aplaudir.

L

Lídia Ruiz

Igualada

18 de desembre 2009.11:07h

Respondre

molt bona iniciativa d’anoiadiari

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.