TORNAR

Simba, el lleó domèstic, es recupera a l'APAN d'Òdena abans de tornar a l'Àfrica

Té 6 mesos i està en bon estat de salut

Dimarts, 14 juliol 2009. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El lleó que la policia va interceptar a Salou fa uns dies, arribava aquest dilluns a l'APAN, l'Associació protectora d'animals situada a Òdena, especialitzats en animals exòtics, on recupera forces abans del seu trasllat a Sud-Àfrica. La presidenta de l'APAN, Dolors Garcia, ha explicat que només ha de guanyar una mica de pes però que té un bon estat de salut. Garcia ha recordat la importància de garantir el mínim contacte possible amb humans per facilitar en un futur molt proper l'adaptació en el seu entorn salvatge, fet pel qual l'animal no es pot visitar. Més imatges a la galeria fotogràfica.

Els Macacos són alguns dels animals exòtics que tenen a l'APAN

El lleó serà traslladat d'aquí a un mes a Sudàfrica

El lleó Simba té ara entre 6 i 7 mesos d'edat

L’Associació Protectora d’Animals de la comarca de l’Anoia, l'APAN, acollirà al Simba durant aproximadament un mes, el temps necessari perquè acabi d'agafar forces, pes, i es tramitin tots els paper necessaris per poder-lo retornar al seu entorn natural, una reserva de felins que hi ha a Sud-Àfrica. Aquest dimecres el veterinari li farà una revisió, però segons apunten des de la protectora, té bona salut tot i que es nota que ha estat en captivitat, com un animal de companyia.

El lleó va ser confiscat per la policia de Salou quan van veure un home que el passejava pel carrer amb una corretja. Semblaria que l'home va accedir-hi de bon grat, a donar-los l'animal, ja que li havien regalat i l'hi estava suposant un problema, tant per la força com per l'enorme quantitat de menjar que necessitava cada dia. El lleó, que va canviar de mans com a mínim tres vegades, sembla que inicialment va ser comprat legalment per un particular a un circ a Girona. Aviat, però, serà retornat al seu hàbitat natural.

Els animals exòtics de l'APAN

L'Assciació protectora anoienca, es fa càrrec des de fa temps dels animals exòtics que els arriben, ja sigui per compres o entrades il·legals al país o perquè han rebut males atencions i corren perill. Han passat per la protectora macacos, que encara en tenen bastants, mapatxes, furs, okapis, visons, lloros...

La presidenta d'APAN, Dolors Garcia, explica que tots els animals exòtics són propietat de la Generalitat, del Departament de Medi Ambient, i no estan a l'Associació de forma permanent, sinó que hi fan estades de pas mentre la Generalitat s'encarrega de buscar-los un lloc adient, res de zoològics, a Europa, Àfrica, Amèrica... on puguin estar millor.

L'APAN ja compta amb un important volum de feina, uns 200 animals entre gossos, gats i els exòtics, i aquests darrers els suposen un cert sobreesforç, pel tipus d'atenció que requereixen i l'alimentació que han de rebre.

Garcia encara recorda el cas d'una mona petita, d'una raça que sol viure uns 25 anys en captivitat: 'el seu propietari la va tenir 23 anys en una gàbia per a lloros, i no podia ni posar-se dreta. Quan va arribar aquí estava molt malament, va costar molt que acabés redreçant l'esquena i la postura, i també va ser difícil que se socialitzés amb els altres animals de la seva espècie. Finalment es va recuperar i fa poc va marxar, viurà pocs anys més, però com a mínim d'una millor manera que com estava fins ara'.

Per col·laborar amb l'APAN podeu fer aportacions econòmiques, apadrinar algun dels animals que hi tenen, adoptant o fent-se soci o voluntari.

podeu veure més imatges del Simba i dels animals exòtics de l'APAN a la galeria fotogràfica.


3 Comentaris

I

Isaac

Mollerussa

20 de gener 2020.14:19h

Respondre

Per mi que vaig ser responsable del seu benestar el temps que va necessitar a L Apan, va ser una de les experiencies mes gratificants de la meva vida. Meravellos.

T

Tonet

Igualada

15 de juliol 2009.17:10h

Respondre

Es pot saber quant costarà cuidar i traslladar aquest animalet. ho pagarà l’animalàs de qui el tenia fins ara ?.

M

Marta

Igualada

14 de juliol 2009.14:50h

Respondre

Que bonic! Pobre, mira que tenir-lo d’animal de companyia....que es recuperi aviat i pugui tornar-se’n a l’Àfrica!
Bona feina els d’APAN!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.