TORNAR

El vehicle elèctric significa un gran canvi en el sector dels automòbils

Josep Bassols, responsable de Seat a Igualada, explica que la indústria automobilística s'està reinventant

Dijous, 16 juny 2011. 01:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El 1957 naixia l’empresa familiar que va ser coneguda com Garatges Montserrat. Si al principi es concentrava en la venda d’automòbils d’una sola marca –Opel-, amb els anys va començar a adquirir una segona marca de vehicles –Chevrolet-. En aquest sentit, Josep Bassols va entendre que el negoci havia de reinventar-se, ja que ‘passa per un moment de canvi’. Per aquest motiu, Bassols va adquirir la Seat i va iniciar així el nou negoci ‘per adaptar les estructures empresarials a la realitat del carrer’.

El sector automobilístic està en procés de canvi

L'empresa també ven vehicles d'ocasió

Josep Bassols, responsable de Seat a l'Anoia

El responsable de l’empresa Seat, que s’encarrega de la venda i la reparació completa dels vehicles- assegura que l’automòbil està vivint un canvi a nivell empresarial. Per això, Bassols es va decidir per adquirir el negoci: ‘un cop conscient del canvi, és important saber-se adequar al context’.

En referència amb això, el responsable detalla que si abans els concessionaris es dedicaven a la venda d'una sola marca de vehicles, ara han de canviar. 'L'actualitat és la diversificació, és bàsic aconseguir arribar a tothom a través de la segmentació'.

La marca Seat va ser la que va vendre més vehicles a Espanya durant el 2010 i el 2011 i aquesta va ser una raó de pes per a Bassols en el moment de comprar la botiga i el taller. A més, el responsable explica que la indústria autombilística representa el primer sector industrial a nivell espanyol, el que dóna més feina a la població, tant pel que fa a la fabricació com a la venda.

El vehicle elèctric serà el del futur

Si bé els cotxes de gas i de GLP sí que s'han venut i ja en volten alguns per l'Anoia, els elèctrics encara no són a la venda. Josep Bassols avança que l'arribada d'aquest tipus de cotxes significarà un gran canvi, ja que 'es deixarà de consumir per complet'. Bassols detalla que costarà de fer encaixar el vehicle dins la societat ja que serà car, per les grans despeses de producció com per la manca de preparació de la via pública, ja que es necessitaran punts de recàrrega d'energia.

Pel que fa al plan 'renove', el responsable de Seat explica que la marca ha apostat per donar 1.200 euros per als cotxes vells. 'És una marca que aposta per renovar perquè el parc automobilístic d'Espanya és molt vell, molt més que les línies europees'.

El vehicle d'ocasió, un ingrés segur

Els cotxes de segona mà són, tant per Seat com per molts concessionaris, un dels pilars dels ingressos. Ara per ara, corrobora Bassols, 'es venen el doble de cotxes usats que de nous'. A més, Seat Anoia compta amb un gran stock de vehicles d'ocasió.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.