TORNAR
PUBLICITAT

Adéu a la missionera igualadina Teresa Nogué

Va desenvolupar la seva activitat a la Índia i a Filipines, a la presó de Makati

gent
Dimarts, 25 juny 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El divendres 21 de juny traspassava la igualadina Maria Teresa Nogué Felip, als 75 anys. La seva trajectòria vital va estar molt vinculada a estades missioneres a l'estranger, però els darrers anys els va passar a Catalunya, i fins el darrer moment va col·laborar a l'Hospital de Campanya de la Parròquia de Santa Anna, a Barcelona.

PUBLICITAT

Els amics i familiars de Teresa Nogué van ser aquest dilluns a Barcelona en el darrer comiat a la missionera igualadina, que va tenir lloc al Tanatori de Sancho de Ávila. Nogué, nascuda el 1944, va formar part de les missioneres de Crist de Jesús i va desenvolupar bona part de la seva tasca a les illes Filipines. El seu treball, bolcat en els col·lectius més febles i marginats de la societat -en especial en les dones, en països on la seva condició encara és més delicada-, va ser ingent, però el seu caràcter senzill i auster va fer que preferís estar allunyada dels focus. Amb tot, el 1994, ja va rebre la Medalla de la Ciutat d'Igualada, que en aquella ocasió van recollir els seus pares. 

El seu bagatge missioner va ser a la Índia i a les Filipines, durant gairebé 40 anys entre aquests dos destins. A Filipines va estar donant suport a les dones que estaven tancades en unes condicions infrahumanes a la presó de Makati. Un centre penitenciari a la zona urbana de Manila on hi havia empresonades unes 700 persones en un espai pensat per només 300. Persones amb molt pocs recursos que es veien abocades al tràfic de drogues per sobreviure. Els darrers temps, Teresa Nogué va tornar a Catalunya, on va seguir entregant-se a la causa dels col·lectius marginalitzats, a l'Hospital de Campanya de la Parròquia de Santa Anna. La seva mort deixa un buit en totes aquelles persones que van notar el seu escalf i la seva empremta vitalista i generosa.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.