TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada oferirà línies d'ajuts per pagar l'IBI als aturats de llarga durada propers a la jubilació

Igualada Som-hi aconsegueix amb la comissió informativa del govern que els aturats de llarga durada propers a la jubilació majors de 55 anys rebin ajudes per pagar l’IBI

gent
Dimarts, 6 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha aconseguit que les ajudes que l’Ajuntament convoca per pagar l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) també arribin a les persones aturades de llarga durada majors de 55 anys.

PUBLICITAT

Per primera vegada, les ajudes per assumir l’IBI s’obren a les persones que es troben sense feina i en una edat propera a la jubilació. Amb la introducció de la proposta, les ajudes per pagar l’IBI, també es donaran com cada any a les persones jubilades, a les famílies monoparentals, als beneficiaris d’una pensió no contributiva.
La demanda ha estat el resultat del treball fet per l’equip econòmic d’Igualada Som-hi que ha estudiat les bases que hi havia fins ara i els trams retributius. La demanda d’incoporar el col·lectiu de persones aturades de llarga durada ha estat proposada i acceptada a la Comissió Informativa d’Acció Social i va ser aprovada al ple del dimarts passat.
El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha explicat que “durant la campanya electoral vam alertar que les persones pròximes a l’edat de jubilació i en situació d’atur cronificat requerien una especial atenció per la seva situació de vulnerabilitat. Per la seva part, el regidor Quim Roca destaca que “hem confeccionat la proposta d’augmentar les ajudes per pagar l’IBI en base a la partida pressupostària que hi havia per aquest any 2019. De cara a properes convocatòries, esperem poder treballar amb el mateix resultat positiu un augment de la partida pressupostària per incloure més col·lectius en situació de vulnerabilitat”.
Els requisits econòmics necessaris i les bases per accedir als ajuts es publicaran els propers dies.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.