TORNAR
PUBLICITAT

Antonio, en homes, i Maria, en dones, són els noms més freqüents a l'Anoia

Marc, el nom més popular entre els nadons dels darrers 20 anys, és només l’onzè del total

gent
Dimarts, 3 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Segons l'Idescat, malgrat que no apareixen entre els més populars en els que es posen les darreres dècades als nadons, noms tradicionals com Antonio o José, són els que tenen més freqüència a la comarca. Pel que fa a cognoms, Garcia, amb 2.834 persones, és el més freqüent a l'Anoia. 

PUBLICITAT

Tot i que "Marc" és de llarg el nom més posat entre els infants que neixen els darrers anys, a Catalunya i a l'Anoia, els noms tradicionals tenen encara l'hegemonia en el total de la població de la nostra comarca, 120.738 persones. L'Idescat indica que el 2019, el nom més comú era Antonio, amb 1.758 persones, mentre que José anava darrere, amb 1.700 persones. Entre els noms de dona, també els més freqüents són tradicionals: Maria/María, amb 1.560 registres. Els patrons del país, Jordi i Montserrat, van a darrere, amb 1.454 i 1.421. El nom més popular des que hi ha registres dels noms de nadons, Marc, és només onzè en el total: 948 anoiencs porten aquest nom.

En les comarques veïnes, els noms més populars són Jordi (Alt Camp i Conca de Barberà), Montserrat (Alt Penedès i Bages), Ramon (Segarra), Josep (Solsonès), mentre que al Baix Llobregat, es repeteixen els més freqüents a l'Anoia en primera, segona i tercera posició: Antonio, José i Maria/María. Pel que fa a cognoms, Garcia/García és el més freqüent a l'Anoia tant en pel que fa a primer com a segon, amb 2.834 i 2.956 casos, respectivament. També és el primer a totes les comarques limítrofs amb l'Anoia. 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.