TORNAR

Les cooperatives del 'Cultura emprenedora a l'escola' fan el mercat dissabte

Els beneficis que obtinguin dels productes seran per a ONG’s de la ciutat

gent
Divendres, 26 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest 2017-2018 sis escoles d'Igualada s'han embarcat en l'aventura de crear una cooperativa. És el sisè any que es fa el projecte a la ciutat.

El fruit d'un curs de treball de centenars d'escolars igualadins es reflectirà aquest dissabte, 27 de maig. A partir de les 10, es farà una nova edició del mercat de cooperatives escolars del programa Cultura emprenedora a l'escola, coincidint enguany amb els actes de FirAnoia. Se celebrarà al c/ Òdena, entre la Rambla i el c/ Clos, i hi participaran les cooperatives Art Marista i Somni Jove dels Maristes, Cooequipe i Coopro de les Escolàpies, World Creative i Tropicop de l'Acadèmia Igualada, E.V. Coop i Supercoop de l'Emili Vallès, Cooperapins i Cooperative grup del col·legi Monalco i Ecocrafters del col·legi Mare del Diví Pastor, oferint els productes que han elaborat durant el present curs.

El mercat de l'any passat, a la Plaça Pius XIIEl projecte parteix de la Diputació de Barcelona i el coordinen a nivell local els departaments d'Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada. És el sisè any de desenvolupament de la iniciativa que, en total, involucra 63 municipis de la demarcació de Barcelona i promou el treball conjunt entre els ens locals i els centres educatius. El projecte ha impulsat 241 cooperatives escolars, amb la participació de més de 4.700 alumnes de 137 centres de la província.

En el cas igualadí, hi participen sis escoles i 11 grups, que han creat 11 cooperatives. Les escoles participants són els Maristes per sisè any, les Escolàpies per cinquena vegada, l'Acadèmia Igualada per quart any, l'Emili Vallès per tercer any cop, el col·legi Monalco per segona ocasió i la Mare del Diví Pastor que s'ha estrenat enguany.

La cirereta a mesos de treball cooperatiu

Al llarg del curs, els alumnes dels diferents centres han constituït una cooperativa, n'han escollit el consell director, n'han redactat els estatuts i han aportat el capital inicial. Van visitar les instal·lacions d'Ig-nova, on van registrar la cooperativa i van participar d'una sessió d'assessorament, i van ser també rebuts per l'alcalde de la ciutat per sol·licitar-li el permís d'instal·lació a la via pública d'aquest mercat a la via pública.

Els infants han fet amb les seves pròpies mans els productes que vendran al mercat, la majoria dels quals estan fets amb materials reciclats i són, per exemple, clauers, portallapis, punts de llibre, polseres i altres elements de bijuteria. Dissabte, tothom que ho desitgi podrà
veure els productes i fins i tot comprar-ne algun exemplar. Una part dels beneficis es destinaran a diferents ONGs locals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.