TORNAR

La Fira de la Vinyala serà aquest any a casa i al restaurant

Una vintena d’establiments se sumen a l’edició d’enguany, amb un format atípic

gent
Dimarts, 15 setembre 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El setembre és el mes de la fira gastronòmica per excel·lència de la comarca, la Fira de la Vinyala. Davant les circumstàncies excepcionals, l'organització de la cita odenenca es planteja una celebració per mitjans alternatius.

Aquest cap de setmana havia de ser la desena Fira de la Vinyala d'Òdena. L'activitat pren un format d'excepcionalitat: l'Ajuntament no volia deixar de realitzar aquest esdeveniment, ja consolidat, que serveix per reivindicar un producte genuïnament odenenc i anoienc, i donar un impuls al sector de la restauració, molt tocat per la pandèmia. Per aquest motiu els organitzadors es guarden l'efemèride dels 10, celebrant enguany l'edició 9.1, confiant l'any vinent poder-la celebrar com es mereix. La Fira de la Vinyala 2020 serà del tot diferent de les anteriors per tal d'evitar aglomeracions i seguir amb les mesures de seguretat i prevenció. Així, les persones que vulguin degustar un bon plat de vinyales ho podran fer de dues maneres: trucar a un dels restaurants i encomanar taula per esmorzar, dinar o sopar, o anar directament al restaurant i emportar-se la carmanyola per menjar els cargols a casa.

En aquesta edició diferent, hi participaran més d'una vintena d'establiments, de diferents poblacions de l'Anoia. Seran: bar Fènix, bar Jordi, El cafè de l'Ateneu, rostisseria les Comes, restaurant l'Andorrà, restaurant cal Taribó, restaurant Canaletes, restaurant Carpi, restaurant Castell de Rubió, restaurant Catalunya, restaurant el Jardí, restaurant els Cubs, restaurant la Cassoleta de Montbui, restaurant l'Escorxador, restaurant l'Eucaria, restaurant el Racó del Traginer, restaurant Samuntà, restaurant Scorpia, celler Figueres, celler Grau i Grau, cervesa els Minairons i Igualavins. Tots aquests restauradors cuinaran, el tercer cap de setmana de setembre, plats i plats de cargols per satisfer la demanda de tothom. A la web firadelavinyala.cat es podrà consultar el llistat, contacte i plat que cuinarà cada restaurant participant.

Com en les edicions anteriors, es farà el premi al millor plat de vinyales segons el jurat popular. Les votacions es podran fer en línia a través de la web de la fira. També es realitzarà el premi a la millor tapa segons el jurat format per la Confraria de la Vinyala. La Fira de la Vinyala és un esdeveniment inèdit a Catalunya dedicat al cargol de vinya, una varietat de mol·lusc molt apreciat culinàriament a Òdena i a l'Anoia. Amb aquesta fira la població anoienca es dóna a conèixer i es promociona el sector de la restauració de la comarca. Aquesta activitat és una combinació perfecta entre gastronomia, ruralitat, artesania i promoció econòmica, encara que aquest any sigui del tot diferent d'anteriors edicions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.