TORNAR

Leo és el nom més posat en nens a l'Anoia; Abril, Martina i Noa empaten en nenes

Els noms que van tenir més tirada el 2017 en els nens, Àlex i Hugo, desapareixen dels primers llocs

gent
Dimecres, 2 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Sigui perquè el número 10 del Barça, Leo Messi, l'ha popularitzat, o sigui perquè els noms curts cada vegada agraden més, "Leo" és el nom de nens més posat a l'Anoia el 2018. Entre les nenes, "Abril", "Martina" i "Noa" comparteixen el número u.

PUBLICITAT

Andrea, el primer nadó anoienc de 2018, amb els seus paresA Catalunya fa més de dues dècades que el nom més posat als nens és "Marc", mentre que entre les nenes les preferències cada any van canviant. Segons l'Idescat, el 2018, el nom de noia més freqüent al Principat entre els nadons va ser "Júlia" (incloent "Julia" també, sense l'accent). A l'Anoia, en canvi, el patronímic més triat per a nens és "Leo", el sisè més popular en aquest apartat a Catalunya. Hi va haver 12 nadons que van ser registrats amb aquest nom en néixer. El segon nom més popular era de nens també, "Pol". En la tercera posició al rànquing del 2018 hi ha ha un quintuple empat i hi figuren "Abril", "Martina" i "Noa", els més comuns entre nenes, amb deu casos,.

El 2017, el nom més posat en nens a l'Anoia havia estat "Àlex", amb 18 casos, seguit d'"Hugo", "Nil" i "Jan", mentre que pel que fa a nenes, "Martina" ja era en primera posició, però en solitari, amb 12 casos. Les estadístiques de la comarca de fa un any situaven al nom més posat el 2018, "Leo", en el lloc 15è i "Pol" ni tan sols apareixia entre els 25 primers. Ni "Abril" ni "Noa" -ara al capdavant de les preferències a l'Anoia entre els pares que tenen una nena- estaven a la llista, que computa tots els noms de nadons amb més de quatre casos. El 2018, han estat "Àlex" i "Hugo" els que han caigut a la llista

Davallada dels noms tradicionals

La tendència de noms curts es manté des de fa anys, tant a la comarca com a tot el Principat. Els 11 primers són en aquest ordre: "Leo", "Pol", "Martí", "Noa", "Abril", "Martina", "Roc", "Arlet", "Berta", "Nil" i "Lia". Els noms tradicionals van a la baixa i només "Martí" i "Maria" tenen una freqüència significativa. El nom dels dos darrers presidents de la Generalitat, "Carles" i "Quim" no consta entre els vint primers. En el cas de "Quim", cinc nens que van néixer el 2018 a l'Anoia porten el nom. "Carles" no apareix al rànquing.

Tampoc consten en la llista -que reflecteix tots els patronímics amb quatre casos o més-, els noms més freqüents en els adults: "Antonio/Antoni", "José", "Francisco", "Carmen" o "Marta", a més dels patrons del país, "Jordi" i "Montserrat". El  2018, cap nadó anoienc va portar el nom del patró d'Igualada, Bartomeu, el de Vilanova, Hilari, o la patrona de Montbui, Margarida; el de Calaf, Jaume, té registrats menys de quatre casos a la comarca.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.