TORNAR

La Llacuna celebra diumenge la seva cita anual per exhibir els seus Vins d'Altura

La convidada a la mostra de vins i embotits és Mercè Conesa

gent
Dijous, 12 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A més de  600 metres d'altitud i amb un clima similar al Penedès, la Llacuna està situada en una ubicació privilegiada per a la producció dels anomenats Vins d'Altura. La població també és reconeguda pels seus excel·lents embotits (de fet, tributa una altra festa a la matança del porc). Aquests dissabte i diumenge, conjumina l'univers dels vins i els embotits en una sola festa.

L'entorn de la Llacuna la converteix en un indret especial, tant per al turisme, com per al sector vitivinícola. Aquest cap de setmana, hi tindrà lloc la desena edició de la Mostra d'Embotits i Vins d'Altura, una fira que reuneix productors d'embotit, vi i altres productes agroalimentaris de qualitat i característics del territori. Una mostra per donar a conèixer la qualitat dels productes del municipi, impulsar la seva comercialització, promoure'n el seu consum alhora que també promociona el municipi de la Llacuna.

La Plaça Major, a l'edició del 2016El certamen tindrà lloc el diumenge 15 d'octubre a la plaça Major de la Llacuna. Hi participaran una quinzena d'expositors; embotits, vins i caves d'altura, i altres productes agroalimentaris com el formatge. Al llarg de tot el matí es podrà participar de la degustació dels productes i tindran lloc diferents activitats relacionades amb els vins i la vinya: intercanvi de plaques de cava, demostració d'oficis relacionats amb els vins i la vinya: bufador de vidre i fassina d'aiguardent, concurs de trepitjar raïm, manualitats relacionades amb els vins i la vinya a càrrec de Marta Arañó i Mary Gomà, entre altres. Al llarg del matí es rebrà la visita de. Mercè Conesa i Pagès, presidenta de la Diputació de Barcelona.

Amb tot, la mostra ja escalfa motors el dissabte. Hi ha programada la xerrada 'La vitivinicultura a casa nostra. Més de 2.000 anys d'història' a càrrec d'ArqueoVitis en la que es parlarà de la història del cultiu de la vinya i la producció del vi i com va arribar a casa nostra cap al segle VII aC. Seguidament tindrà lloc un berenar – sopar amb degustació i maridatge d'embotits, formatges i postres amb vins i caves d'altura. En aquest marc, tindrà lloc l'acte de lliurament del raïm d'altura 2017, un reconeixement a una persona, empresa o comerç per la feina ben feta i dedicació. Els tiquets per a la degustació es podran obtenir a l'estand de l'Ajuntament el mateix dia de la Mostra i del berenar-sopar es poden comprar abans de divendres al Centre de Turisme i a l'Ajuntament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.