TORNAR

Els Reis aterren avui a l'Anoia, amb la festa de les festes a Igualada

Les cavalcades paralitzaran les viles de la comarca aquesta tarda

gent
Divendres, 5 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A partir de mitja tarda, la majoria de viles anoienques congelaran les seves activitats, així com la majoria de la ciutadania suspendrà la seva quotidianitat per passar a veure les cavalcades de Reis. Una festa amb molt arrelament que acabarà entrada la matinada.

PUBLICITAT

El 5 de gener equival a centenars de patges passejant carregats de paquets pels carrers de les poblacions anoienques. Un espectacle que es remunta a 1895 en el cas d'Igualada, on a partir d'1/4 de 6, a l'antic Hospital d'Igualada, compareixeran els Tres Reis. A la capital, gairebé un miler de patges -i el doble de paquets- entraran en joc quan comenci la cavalcada després dels parlaments. Una Festa d'Interès Nacional que és la segona més antiga dels Països Catalans i que opta a ser nominada com a Patrimoni Immaterial de l'UNESCO. El trajecte, clàssic i conegut per tothom. Arrenca al Passeig, fa el gir en u a l'Avinguda de Montserrat, per enfilar l'Avinguda Caresmar, el carrer de la Soledat i tota la Rambla.

Una excepcional foto de Marc Vila sobre els patges igualadinsL'expectació és màxima també a la Pobla de Claramunt, on Ses Majestats vénen amb novetats: estrenaran vestits. La cavalcada començarà a 2/4 de 7 de la tarda des de l'Estació de Tren. La festa l'organitzen la regidoria de Cultura i la Comissió de Reis. Ses Majestats viatjaran en carrosses i els patges, en tren. En arribar a l'estació, el pregoner donarà la benvinguda a la comitiva reial i els infants portaran fanalets per rebre'ls. Tot seguit, els nens i nenes més petits podran pujar a les carrosses a fer-se fotos amb els Reis.
A continuació, començarà la cavalcada que recorrerà l'avinguda de Gumersind Bisbal, els carrers de García Lorca, Soldevila, Pare Anton Soteras, l'avinguda de Catalunya i la plaça de l'Ajuntament. Quan Ses Majestats arribin al centre del poble aniran a adorar a l'església de Santa Maria, com s'havia fet anys enrere.  Després l'alcalde, Santi Broch, rebrà Melcior, Gaspar i Baltasar al balcó de la Casa Consistorial i després dels parlaments hi haurà, com cada any, coca i moscatell per a tothom. Un cop finalitzada la benvinguda, Ses Majestats i els patges passaran per les llars poblatanes a repartir els regals.

En globus és com arriben Melcior, Gaspar i Baltasar a Montbui. Serà a partir de les 7 de la tarda, a la Plaça de La Vinícola, on es realitzarà l'acte de benvinguda. A continuació, pels volts de 2/4 de 8 de la tarda començarà la Cavalcada, amb la presència de Ses Majestats a les diferents carrosses, acompanyats per una àmplia comitiva de patges. Enguany el recorregut de la cavalcada al Nucli Urbà es modifica lleugerament, atès que la part final de la cavalcada es desenvoluparà en sentit nord, passant pel tram més proper a Igualada de la carretera de Valls (fins a la rotonda de l'Olivera) i finalitzant al Passeig Espanya de Vista Alegre. Al Nucli Antic montbuienc Ses Majestats arribaran a l'església de Santa Margarida a 3/4 de 8 de la tarda, amb la tradicional cavacada organitzada per la Comissió de Festes Nucli Antic.

En el cas de Vilanova del Camí, els Reis tenen prevista cap a 2/4 de 7 la sortida des del barri Sant Nicolau i l'arribada a la plaça del Mercat està programada entre les 7 i 1/4 de 8. Una vintena d'infants donaran la benvinguda a la comitiva reial en nom de tots els nens i nenes de Vilanova del Camí, i tot seguit les autoritats municipals, encapçalades per l'alcaldessa Noemí Trucharte, faran la salutació oficial. A continuació, breu visita a l'església i represa de la cavalcada pels carrers vilanovins: Major, plaça Major, plaça Miquelets, Font, Migdia (on està prevista la tradicional parada perquè els infants pugin a les carrosses a fotografiar-se amb els Reis), Quadres, Major, Rafael Casanovas, Anselm Clavé i Passeig de la Indústria.

A la segona ciutat de la comarca, Piera, els Reis d'Orient arriben per la carretera dels Hostalets a les 6 i recorren els carrers centrals de la vila. Hi haurà el missatge dels tres Reis d'Orient des del balcó de l'Ajuntament i l'adoració del nen Jesús al pessebre vivent a la plaça del Tricentenari. 

A les 7, Ses Majestats els Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltassar, faran la seva arribada a Capellades, a la plaça Àngel Guimerà. Les tres carrosses, més la del Patge Kamalú, i tot el seguici reial faran el seu recorregut pel carrer Major fins arribar a la plaça Verdaguer on els rebrà l'alcalde per donar la benvnguda en nom del municipi. Després del parlament del Patge Kamalú, seguirà la cavalcada pel carrer del Fossar, pujarà pel carrer del Call, Dr. Fleming fins la plaça d'Espanya on ja girarà per enfilar el Passeig. Com és habitual, abans de marxar faran parada a la Fundació Consorts Guasch, visitant als avis i àvies de Capellades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.