Dilluns, 7/12/2015
3825 lectures

De cor, d'acord...

Mentre els qui estan a primera línia política negocien i s'acaben de posar d’acord (perquè si no es posen d’acord, malament rai...), els diaris, les tertúlies, els fòrums i les xarxes socials s’han anat omplint de comentaris de gent que hi fot cullerada i hi diu la seva, amb més o menys gràcia o encert; perquè sovint hi ha comentaris i opinions que no aporten res de positiu al debat i ens les podríem estalviar. La gent parla de política amb la mateixa passió que quan el debat gira entorn del món del futbol, que sempre n'hi ha que es pensen que en saben més que els entrenadors i els jugadors i de seguida s’atreveixen a donar lliçons i a dir el nom del porc a uns i altres. Va com va.

Jo avui m’estimo més de parlar de la gent que també va fent feina, en positiu, per altres bandes. Sovint penso que hi ha més catalanistes i independentistes a fora que a dins. Ja sé que aquesta expressió ‘n’hi ha més a fora que a dins’ la fem servir sovint per referir-nos a les persones boges, però no és la meva intenció. Vull dir que hi ha molta gent que treballa i fa país, des de fora dels partits i de les organitzacions patriòtiques (sovint, penso que a dins n’hi ha molts que no sembla que estiguin gaire per la feina; perquè no hem d'oblidar que no som el que pensem o diem, sinó el que fem). És evident que cal treballar organitzadament i que cal coordinar-se, però també és cert que hi ha molta gent que va per lliure i que està fent una feina molt necessària.

Compartiré uns quants enllaços per si algú de vosaltres no els coneix i li poden semblar interessants. Tot són recursos que podem trobar a la xarxa, de franc i a l’abast de tothom. Són fets voluntàriament per persones particulars, sense subvencions ni grans capitals.

Us en diré tres als quals us  podeu subscriure (només cal que faciliteu una adreça de correu electrònic) i cada dia rebreu un missatge de correu (o per altres canals com el Twitter) que us farà descobrir alguna cosa, perquè pugueu anar a dormir contents d’haver ampliat o refrescat el vostre català. Sempre són missatges molt breus, que els podeu llegir en un tres i no res. Pim-pam!


-RodaMots (http://rodamots.cat/). Cada dia (de dilluns a divendres) rebreu un missatge amb una paraula o una expressió, amb el seu significat i exemples. 

-Minimàlia (http://www.minimalia.net/). Cada dia rebreu una frase per llegir i pensar.

-Infomigjorn (http://www.migjorn.cat/infomigjorn.html). Rebreu un butlletí informatiu sobre llengua catalana, amb retalls de notícies de premsa, articles, etc.  Aquest ja és un butlletí més complet, però vosaltres podreu llegir els titulars i llegir allò que més us interessi.

No us distrec més. M'imagino que alguns de vosaltres ja coneixeu aquests recursos, però vull creure que per a alguns altres seran una novetat i estic convençut que no us faran més nosa que servei. Si teniu un moment, entreu-hi i subscriviu-vos-hi, sense cap compromís, sempre que ho desitgeu us podeu tornar a donar de baixa automàticament. 

I mentrestant, segur que si els nostres polítics, si volen la independència de cor, es posaran d’acord.

1 Comentaris

j

jaume rodguez enrich

7 de desembre 2015.04:22h

Respondre

Mi apunto que bona talta hem fa.
Felicitats per la iniciativa

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.