Alcaldes, Alcaldesses, Regidores i Regidors: gràcies!

Sí, gràcies.

Moltes gràcies a tots els homes i dones que aquests dies heu decidit seguir, o començar, una labor engrescadora: Treballar per als ciutadans del vostre municipi.

El 24 de maig, tots estem cridats a les urnes per elegir qui comandarà la política més propera, la política municipal. Unes eleccions que no són unes eleccions qualsevol, però, d'això ,en parlaré al final. Ara el que vull, perquè crec que és de justícia, és això: Fer un reconeixement personal a la feina feta pels qui se'n van i al compromís il·lusionat per la feina que faran els qui continuen i els qui enceten una aventura apassionant.

Tot i saber que no ho tindran fàcil, voluntàriament han acceptat el repte. El repte de fer possible amb la  feina de cada dia,  que les necessitats dels veïns puguin ser ateses.

I que ningú ho dubti, ho faran de la millor manera possible. Amb dedicació, honestedat i eficàcia.

Preguntar, escoltar, planificar i executar. Aquestes paraules i el que representen, s'han de convertir en els seus companys  de viatge  al llarg de quatre anys. Malauradament els acompanyaran també situacions poc agradables que caldrà  saber administrar. Situacions marcades per la incomprensió i per les conseqüències  del poc valor moral que té avui la política.  Per cert, poc valor moral d'uns quants però que ens afecten a tots.

Seran quatre anys durs, en  què les seves relacions familiars, laborals i personals se'n ressentiran. Però la satisfacció de la feina feta els ajudarà a seguir endavant. Estic convençut que els qui el dia 24 deixaran d'exercir aquesta responsabilitat,  compartiran la realitat d'aquestes sensacions. Unes sensacions enriquidores  que vaig tenir la sort i l'honor de poder viure personalment  des del maig del 83 fins el juliol del 92.

El repte que heu acceptat requereix , entre altres coses, valentia. I amb aquest concepte voldria acabar. 

Aquestes són unes eleccions excepcionals. És cert que han de marcar el futur immediat dels nostres pobles i ciutats, però també és cert que marcaran de forma decisiva el futur del país. Un futur que  molts de nosaltres volem que sigui diferent. Amb llibertat, democràcia i justícia social com a elements fonamentals per a la construcció d'un nou estat d'Europa. 

El resultat del 24 de maig marcarà el camí cap el 27S, i no ens podem equivocar. Hem de participar-hi activament, i ho hem de fer donant recolzament a les candidatures compromeses a favor de la república catalana.

Els ajuntaments seran peces clau per l'esdevenidor proper, i està a les nostres mans que aquest futur sigui un futur de llibertat. Només junts, il·lusionats i amb valentía, ho aconseguirem.

A Catalunya, quan podem votar, votem independència!

Altres articles de Josep Maria Oller Berenguer

1 Comentaris

J

Josep Marsal i Domingo

Igualada

27 de juliol 2015.10:23h

Respondre

Molt ben definit l’objectiu de l’amic Jom el 27 hem de guanyar la nostra llibertat i un millor futur per els nostres fills, només afegir per els que tenen dubtes que no hi ha cap país gue... Llegir més hagi guanyat l’independéncia i vulgui tornar enrera perque será ? i som més de 200. Com diu el tribunal Internacional la llei dels vots del poble están per sobre de les lleis constitucionals Que prenguin nota a Madrid ,

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.