Dijous, 18/2/2010
1186 lectures

Trencament fibril·lar

El vas carregant sense adonar-te i un dia, anant pel carrer, més de pressa que a poc a poc, es trenca. És com si t’haguessin engegat una perdigonada darrera la cama. Un cop sec i un dolor intens. El metge romanès que t’ha tocat d’urgències, gairebé a les onze de la nit, després de tres hores d’espera, diagnostica trencament fibril·lar del bessó dret. Et fan la baixa i et trobes asseguda al sofà, convertit en una mena de divan, seguint, fastiguejada, la rectificació d’Ernest Maragall i el perdó magnànim del hieràtic José Montilla. No entens, deu ser per l’estat de prostració en què et veus abocada a estar, que un extens article de diari que diumenge et va fer anar a dormir tard, ben argumentat i molt dur en la forma i en el fons, al dia següent ja no sigui vàlid i el Govern de Catalunya ja tingui, segons el conseller d’Educació, un projecte de país.

Aprofitant que l’Anoia passa per Igualada, crec que la manera de fer de Maragall ha suposat pel tripartit, versió 1.2, un trencament fibril•lar, que va començar a donar senyals de la seva existència durant un esmorzar el passat dimecres i que va culminar amb una pedregada seca i molt intensa diumenge. Malgrat que t’immobilitzin la cama i que, amb ajuda, puguis continuar duent a terme una vida més o menys normal, és evident que vas coix. Perquè qui ha posat negre sobre blanc el que opina –de forma molt contundent- és un personatge que ocupa una cartera molt estratègica pel país. I ha dit que el projecte del qual forma part ja no té vigència política. Si fos la presidenta catalana, aquest senyor avui estaria a casa seva i no el voldria tornar a veure mai més. Però la política va per altres camins i la cosa ha acabat amb unes paraules de disculpa a peu d’una de les escales del Palau de la Generalitat i amb una visita conjunta, amb orquestra inclosa, a un institut de Cerdanyola. Per cert, la música que van oferir els vailets de l’IES ‘Els Gorgs’ va ser la de la pel·lícula ‘La gran evasió’. Anticipant-se al que passarà en les properes eleccions autonòmiques amb molts dels qui vam apostar pel tripartit en anteriors comicis?

Altres articles de Irene Dalmases

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.