Divendres, 17/3/2017
2943 lectures

"El món serà de les dones"

“Trigarà més o menys temps, però el món serà de les dones”, deia una de les assistents a l’acte convocat per UEA Inquieta amb motiu del Dia de la Dona. I hi estic d’acord. La convidada era una altra gran dona, Maravillas Rojo, “una jubilada activa de 66 anys”, segons les seves paraules. Una jubilada tan activa que actualment és vicepresidenta d’Abacus i que ha desenvolupat càrrecs tan rellevants com secretària general de Treball, presidenta de Barcelona Activa o directora provincial de l’INEM.

Està preocupada perquè al Mobile World Congress, les dones no superen el 25%, un símptoma de la minsa presència en un sector imprescindible per al futur de tots. Ningú amb dos dits de front pot discutir que al llarg de la història, a les dones, ens han robat la visibilitat: científiques, artistes, escriptores que han fet grans aportacions són totalment desconegudes. Maravillas Rojo deia “em pregunten: estem millor? I jo els dic sí, però és que només faltaria! I el que hem avançat és totalment insuficient”.

Les traves que ens posen, les polítiques de conciliació inexistents en la majoria d’empreses, els acomiadaments de treballadores quan queden embarassades ... ens allunyen dels càrrecs de responsabilitat. Però com deia Maravillas Rojo, -encara que no sigui per altruisme sinó per a la rendibilitat del negoci- cada cop són més els empresaris que s’adonen que necessiten dones en llocs de responsabilitat perquè bona part dels seus clients també són dones.

Però no només això, destacava que més enllà de la intel·ligència cognitiva, les dones destaquen per la seva intel·ligència emocional, que és i serà de les competències més buscades en les professions amb futur. Les dones aporten valors a les empreses i les dades ja demostren que les empreses amb més futur són les empreses amb valors, perquè aquests no són incompatibles amb els bons resultats.

Maravillas Rojo explicava que segons l’informe de Davos, trigarem 118 anys a estar en igualtat de condicions que els homes. Però jo crec que, si no ens rendim, el nostre paper al món serà com l’acceleració tecnològica: exponencial. Perquè les dificultats obliguen a la superació, a esmolar l’enginy i a multiplicar les nostres capacitats. Estic segura que el temps corre a favor nostre.

 

FOTO: PAULA ANDREA ARIAS

Altres articles de Eva Ripoll Rius

1 Comentaris

M

Manel Mateu-Ratera

Igualada

17 de març 2017.15:09h

Respondre

Estic molt d’acord amb l’Eva. A mi m’agrada sentir com els valors Ying-Yang del femení i del masculí es combinen i es potèncien. La dona té valor per sí mateixa, i no pel sol fet de ser... Llegir més dona ha de tenir prerrogatives. I l’home igual. I les oportunitats i drets, inclosa la maternitat han de ser respectats. La cobdícia de les empreses que prenen decisions només pel rendiment econòmic a curt termini, i expulsa la dona-mare, és una miopia empresarial que no sap veure com d’interessant i rendible a mig i llarg termini, és la combinació dels dos: el femení & masculí. I tenir en compte la dona, pels seus propis valors i capacitats, que ja és molt, i no caldria cap més condició.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.