Dijous, 21/5/2015
1362 lectures

La política no és 'sexy'

Un amic em deia fa uns dies: “No hi ha res que em sembli menys 'sexy' que una dona parlant de política”. La veritat és que a mi també em deixen freda quan em parlen de motos o futbol. Per sort fa anys que tenim superat allò  que certs temes són cosa del sexe femení o del masculí i em va deixar clar que el comentari no anava per aquí. El cas és que la política li sembla un tema tan banal com a mi el futbol o les motos. Penso que el fet és més comú del que sembla i força preocupant.

Que aquest diumenge hi ha eleccions municipals, vull creure que ho sap tothom. Però l’índex de participació que hi haurà ja és un altre tema: fa quatre anys només van votar el 57% dels igualadins convocats a les urnes i aquest cap de setmana els homes del temps diuen que a la platja s’hi estarà molt bé. Per altra banda, hi ha el fonament de la decisió del vot. No tinc gaire clar que ni tan sols els igualadins que ja tenen decidit qui volen que sigui alcalde em sabrien dir un parell de les propostes incloses en el seu programa electoral.

És cert que els casos de corrupció política en pràcticament tots els partits han fet un flac favor al ram. Han caigut figures que no fa gaires anys venien a Igualada a aconsellar-nos qui havíem de votar, com el ja no sé si gaire honorable Jordi Pujol. Ja apuntava maneres quan ens alliçonava responent a preguntes dels periodistes amb allò de “això no toca!”. Que els polítics intentin decidir l’agenda temàtica dels mitjans té un nom, però per desgràcia m'he topat amb més d'un que ho ha intentat sense remordiments malgrat que alguns pensàvem que això ja no passava.

Però al marge de polítics corruptes o manipuladors, o precisament per això, penso que com a ciutadans tenim la responsabilitat d’interessar-nos per la política. De la mateixa manera que tots tenim clar que els petits han d’anar a l’escola encara que els faci mandra perquè han de preparar-se per al futur, penso que com a ciutadans tenim el deure d’informar-nos per decidir a qui votem i exercir el nostre dret amb criteri perquè d’això en depèn el futur de tots també.

Reconec que la política és cada cop menys 'sexy' i atractiva. Que està desgastada per demèrits propis i perquè alguns dels qui la practiquen l’han maltractat i devaluat amb comportaments molt reprobables. Però com més ciutadans s’hi impliquin més democràtica serà, sobretot en unes eleccions que ens toquen tan de prop com les municipals, perquè d’elles depèn què passarà o no passarà a la ciutat els propers quatre anys. I tal i com estem, em sembla que això ens interessa a tots.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.