Dijous, 16/4/2015
1431 lectures

El soterrament de mai acabar

Igualada és una de les ciutats catalanes que encara té el lamentable honor de patir els perills i les molèsties que suposa un pas a nivell en plena trama urbana. I no serà que els polítics no siguin conscients del problema, tot just al contrari. La darrera dècada, d'atenció n’hi han prestat molta, sobretot per esgrimir-lo com a arma política. I de diners se n’hi han gastat un munt, això sí només en estudis ja que que no s’ha mogut ni una pedra per fer realitat el soterrament.

A les portes de les eleccions municipals, l’alcalde Marc Castells i el conseller Santi Vila presentaven la setmana passada l’enèsim projecte per soterrar la via. I dic enèsim perquè s’han fet tantes presentacions que no han culminat en res que em declaro incapaç d’enumerar-les. Alguns mitjans locals han fet el lloable i ja poc habitual esforç de buscar a l’hemeroteca. Sembla que el 1998, l’Ajuntament ja va presentar imatges virtuals del soterrament de l’estació. Des de llavors fins ara, s’han fet diversos estudis previs que, segons es pot consultar als reculls de premsa de diverses administracions, rondaven els 100.000 euros cadascun. Tot plegat ha suposat una important despesa de capital que, de moment, no ha servit per a res i -digueu-me pessimista, o realista...-  ja no em crec els terminis d'obres.

El moment escollit per al nou anunci del soterrament, a les portes d’una campanya electoral, ja no convida a l’optimisme. A ningú se li escapa que els governs municipals esperen als últims mesos de mandat a presentar el que han fet, encara que a vegades només siguin projectes. I més en els temps que corren, en què allò de tallar cintes va molt escàs i les millores en infraestructures fetes en 4 anys, almenys a Igualada, es poden comptar amb els dits de la mà.

Ja som prou grans perquè cadascú passi comptes amb la seva pròpia consciència, però intentar guanyar vots amb temes tan delicats com aquest és força lamentable. No oblidem que, a banda de les molèsties que pateixen els veïns i el trànsit, el polèmic pas a nivell és un perill molt viu. Al llarg dels anys s’hi han produït diversos atropellaments, un d’ells d’un nen que anava a l’escola que hi ha a tocar.

L’anterior govern de l’Entesa es queixava que amb l’entrada de CiU a la Generalitat, el govern català havia encallat el projecte. L’actual govern municipal de CiU prometia fil directe i predisposició de la Generalitat vers els interessos d’Igualada. El cas és que, sigui com vulgui, de moment no hem passat dels estudis i les visites d’autoritats. Potser això ja acontenta l’alcalde a tocar de les municipals, però no resol un problema de tota la ciutat que ja sembla el conte de mai acabar.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.