Dijous, 12/3/2015
1637 lectures

Això de Podem(os)...

No seré original. I m’emprenya que el que escriuré m’alinea amb el discurs de la dreta més rància i amb el missatge que emeten les televisions més casposes i cavernàries de l’estat espanyol, que s’han obsessionat a parlar tot el dia del que anomenen “el fenomen Podemos”. Però, tanmateix, us diré el que penso.

No m’agrada aquest partit, si és que és un partit. No m’agrada el seu líder. Ni cap dels que l’acompanyen i formen el nucli dur del projecte. No m’agrada el missatge que transmeten per les televisions (simple, barroer, efectiu, ambigu, reaccionari, si us ho mireu bé). No m’agrada el messianisme que exhibeixen, ni tampoc el fet que tracten a la ciutadania com a menors d’edat, ja que fins que no arribin ells no s’aconseguirà trencar amb l’hegemonia dels partits tradicionals (ells són la llum i actuaran com a catalitzadors de la voluntat d’un poble imbècil que ha estat enganyat per les maquinacions de la “casta”). No m’agrada la “xuleria” que gasten, molt hispànica, d’altra banda. No veig que això de Podem(os) sigui una necessitat nascuda des de baix, ni veig gens clara la implantació territorial, feta a corre-cuita, amb poca gràcia i transparència, aglutinant noms que són encara menys de fiar que els líders màxims. I pel que fa als líders territorials que es van coneixent és millor que no parlin gaire perquè cada vegada que obren la boca posen en evidència les mancances del partit i les seves pròpies. No m’agrada la manera com han reaccionat quan l’aparell de l’estat (efectiu i metòdic, com és natural) ha donat a conèixer que alguns dels seus líders s’han vist esquitxats amb escàndols econòmics (perdoneu, ho són!). Cony! Si aneu donant lliçons d’ètica i de ser nets, no sigueu corruptes! La resposta que han donat ha estat de manual: negar-ho tot, i tu més, van contra nosaltres. Això és la nova política?

No m’agradeu, què voleu que us digui?

Malament els partit que divideixen la societat en bons i dolents i d’això en fan bandera.

Malament els que s’apropien del concepte del poble (és una cosa única?) i afirmen enfàticament que parlen i actuen en boca seva.

Malament els partits paràsits que viuen a costa dels errors i les mancances dels partits tradicionals. No es pot fer política anant només a la contra, encara que els errors dels partits tradicionals siguin mereixedors de la més gran de les condemnes.

Malament aquests partits que es formen en un plató de televisió i creixen com un bolet sense tenir darrere una base sòlida, sinó només capacitat de fer espectacle.

No em refio de Podem(os). Potser és veritat que els partits tradicionals no ens representen, però ells, a mi, tampoc no em representen. Si em permeten, ja ho diré jo, qui em representa.

Dit això, molta sort i que parli el poble!

3 Comentaris

M

Martí Patrocinio

Molins de Rei

12 de març 2015.17:17h

Respondre

Et felicito, fill!

R

Ramoneta

igualada

12 de març 2015.16:16h

Respondre

Del que diu, Jaume, discrepo sobretot de la visó categòrica de que Podem(os) és un partit fet ”des de dalt” ”sense tenir a darrera una base sòlida”:
Sí que l’estructura del partit... Llegir més s’està fent de dalt a baix, però el discurs de podemos descansa en una base ample de milions de persones que van paticipar o van veure amb bons ulls les manifestacions del 15M i derivades, que es van abstenir en votacions, que han deixat ben palès en enquestes el seu descrèdit per la política i el rebuig a la corrupció, etc. Quan en un plató de televisió una persona amb vocació de polític expresa de manera convincent allò que molta gent pensa o sent, el ”bolet” creix i s’expansiona.
D’acord que no tot és blanc, maco i bo, però tampoc tot és negre, lleig i dolent. Són humans i fan el que ”poden”.
No m’agrada que/malament quan en un article d’opinió es desacredita una ”entitat, associació, partit, persona, ...” des del punt de vist del blanc o negre i no es posa també a la balança allò positiu que hi ha al darrera. Em sembla com un tic de la ”vella” política que, en no matitsar i ignorar alguns fets, diu mitges veritats i cau volent o sense voler en certa demagogia. ...que no sigui per això que el seu escrit l’alinia amb el discurs de la dreta més rància i el missatge de les televisions més casposes...

F

Francesc Ricart

Igualada

12 de març 2015.11:03h

Respondre

Bona reflexió, Jaume.
En relació a Catalunya, ni ens consideren, no som cap subjecte, cap; som uns més d’aquesta gran Espanya que volen guanyar. Avui he sentit dir a Monedero allò del gran... Llegir més ”viatge que fem junts des de fa 500 anys”. En fi, em sembla que amb Podemos entenc el significat del verb ”ningunear”

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.