Dijous, 21/7/2011
1740 lectures

Elogi del Bar.... i la Piscina de Jorba

Permeteu-me que aquest articlet de juliol sigui estiuenc, positiu, engrescador, entusiasta, refrescant. Per això bé i diré totes les gràcies i faré tots els elogis de la piscina de Jorba, del seu Bar i de l’activitat (gastronòmica, musical, lúdica, esportiva...) que s’hi genera i s’hi gaudeix des de fa alguns anys.

A la piscina de Jorba (una piscina neta, familiar, tranquil•la, que us recomano) hi ha, com en totes les piscines, el seu Bar. Però aquest és un bar especial. Molts de vosaltres potser hi heu anat a sopar, ha anat corrent la veu i quan arriba l’estiu la gent s’ho diu. El de Jorba no és el típic bar de piscina, que només serveix gelats, patates rosses i cerveses. En el Bar de la piscina també s’hi menja (dinars i sopars). Fa una cuina original i divertida, amb una relació qualitat preu molt correcta que permet sobretot sopar a la fresca, en un ambient tranquil i molt agradable. I allargar la tertúlia de després de sopar, sense presses i escoltant una música que no fa nosa. Però, a més a més, des del Bar de la piscina, des de fa uns anys, s’organitzen uns concerts setmanals durant el mes de juliol, gratuïts, que permeten des del debut de músics locals, a la descoberta de talents futurs, i tenir l’ocasió de poder veure i sentir en directe músiques originals i trencadores. Repeteixo, de manera gratuïta.

I faig aquest elogi perquè em sembla que el Bar de la piscina representa un model de negoci, i una filosofia de vida, en el qual no només es busca el benefici econòmic immediat (quants bars de piscines hi ha que fracassen o que només fan la viu-viu?), sinó que a més a més té clar des del primer dia que es vol oferir un bon servei als clients, malgrat que el local és petit i té inconvenients logístics i, a més a més, qui està al capdavant del projecte i l’equip que el recolza té clar que vol gaudir i realitzar-se amb la seva feina i per això hi posa imaginació, voluntat, risc, treball i entusiasme.

La clientela del bar de la piscina és entregada i fidel. Se l’ha guanyat a pols amb la feina dura, absorbent, intensíssima, concentrada sobretot a l’estiu. Hi ha molts dies que no poden atendre la demanda i la gent ha de reservar taula amb dies d’antel•lació. Potser hi ha coses millorables, segur que sí. Però mereix tots els elogis, com deia al començament. El concert del passat dijous, del grup Els Catarres a la Piscina, deu representar un moment important.

No sé quina és la solució que hem de donar a la crisi que vivim, però se m’acut que sí que hi deu haver sortida veient com la Sònia i el seu equip han estat capaços de fer rutllar un negoci, un servei i una passió que s’han inventat i que cada estiu reneix i es renova.

http://www.facebook.com/group.php?gid=101347479904407&v=info

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.