Dilluns, 30/9/2013
1045 lectures

Felicitats! Dues coses que s'han fet bé

Escric aquestes ratlles diumenge al vespre. Avui volia escriure sobre dues coses que estan passant en aquests moments, tot i que no tenen res a veure entre si i que em sembla que val la pena fer-los un elogi conjunt. Quan les coses es fan bé, no ens ha de fer mandra gastar tinta en felicitacions i encoratjaments.

A la Fira

El nou equip que ha agafat la responsabilitat de muntar la Fira ha jugat fort per treure-la de l’espai tancat de cal Carner, on hi havia poc ambient i s’estava morint d’avorriment, i tornar-la al carrer. No només ha ocupat el Passeig, on tradicionalment s’havia fet durant molts anys, sinó que ha ampliat els espais i ha incorporat noves ubicacions com la plaça de cal Font i els carrers del centre de la ciutat.

És veritat que una Fira al carrer és més vulnerable (per la pluja, per la seguretat, per la comoditat...) però em sembla que s’ha retornat la Fira a la ciutat i a la gent i aquesta ha respost durant tot el cap de setmana amb molta contundència i participació. El més important, però, és saber si s’han fet contactes, negocis, vendes... que és l’objectiu de qualsevol fira. Esperem que sí: ja ens ho diran.

A l’escola de ses Illes

Enhorabona! Per la lliçó de dignitat i tossuda voluntat de ser que estan demostrant amb la vaga indefinida i la profunda mobilització social, que s’estén com una taca d’oli imparable, de no acceptar una imposició unilateral del Govern Balear amb un Decret que imposa un tractament lingüístic a les escoles que es carrega la immersió (se la vol fer culpable del fracàs escolar) i resta pes a la llengua catalana. Al costat dels mestres hi ha els pares i mares que entenen la maniobra estúpida i autoritària d’aquest govern i hi planten cara. Hi ha coses que mereixen un respecte i l’escola i la llengua en són un exemple. Una majoria absoluta i un president xuleta i impresentable no pot anar contra la voluntat d’un poble.

Per això m’alegra molt la gran manifestació d'aquest diumenge a la tarda, que no és només cosa de quatre mestres sinó que és cosa de país. Un consell de bon rotllo, però, amics illencs: apreneu la lliçó i vigileu a qui voteu!!

Altres articles de Jaume Farrés

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.