Què ha de passar per aconseguir que treballeu plegats?

L’altre dia ho escrivia l’Òscar Jorba en el seu article en aquest mateix diari, quan criticava i renyava els partits polítics per les picabaralles estèrils a l’Ajuntament d’Igualada. I té tota la raó. A més a més de malbaratar energies i distreure's de la principal raó per la qual van ser escollits, aquestes actituds hipòcrites i infantiloides del “i tu més!”, “els vostres també ho fan!”, “la culpa és dels altres!”... allunyen el ciutadà de la política, generen desconfiança i, sobretot, augmenten la crispació i mala llet, perquè tots ens sentim tractats com un menor d’edat.

En moments de dificultat, i aquest ho és, quan no hi ha un camí clar a seguir (no ens enganyem, ningú no sap quina és la recepta per sortir d’aquest forat), quan s’han creat unes necessitats de serveis públics amb un cost que està per sobre del que es pot pagar, quan s’arrossega un deute endèmic que només es pot anar tapant amb molts sacrificis i més deute, quan hi ha molta gent que ho està passant malament (en el darrer recompte a l’Anoia hi ha 11441 aturats i s’espera arribar a 6 milons a tot l’estat), quan es preveu un any de conflictivitat social, segurament inevitable, quan tot penja d'un fil i la ciutadania té assumit que caldrà fer sacrificis, quan hi ha por ... Quan passa tot això, en un moment d’emergència nacional, i d'emergència municipal, és inexcusable que els polítics avancin junts i no es barallin per estupideses.

Els devem haver votat perquè decideixin, aglutinin i donin exemple. Ja està bé de tacticismes, de posar pals a les rodes i de joc brut! Que vagin junts, que treballin, encara que sigui per donar males notícies i assumir el cost (i l'honor!) de liderar el desastre, de travessar el desert. Però que triïn un camí i vagin amb pas segur perquè se senten forts, perquè darrera seu hi ha la majoria de la ciutat, de la nació. No estic proposant cap cosa extraordinària. Altres nacions ho han fet quan ha calgut.

No podem exigir encert als polítics. Es poden equivocar, com tothom. El que sí que tenim tot el dret del món a reclamar-los és RESPONSABILITAT.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.