Dijous, 31/10/2013
1070 lectures

Potser no cal anar a inaugurar-lo, senyor alcalde!

El paisatge està canviant a marxes forçades davant de l’Hotel Amèrica. Uns pins alts i solitaris, que formaven un bosquet urbà minúscul, però entranyable, han estat arrencats i unes grosses màquines estan remenant la terra on s’arrelaven aquells pins i la treuen per fer lloc per construir-hi un gran supermercat que genera més suspicàcies que il·lusió, em sembla a mi.

A part de l’impacte sobre el paisatge urbà que s’està produint, aquesta gran superfície que està anunciada, suposarà un impacte en tota regla contra el petit (i gran) comerç local del sector de l’alimentació. No hi ha res a dir: estem en una societat lliure i tothom té dret a invertir i els seus diners on vulgui i de la manera que vulgui, sempre que sigui legal. Però també cal dir que sense cap protecció, els petits comerciants tenen les de perdre, perquè els consumidors, lamentablement, ens deixem enlluernar pels preus rebentats que aquestes grans superfícies poden oferir.

Diuen –insisteixo, diuen– que el personal (reposadors, caixers) que serà contractat per treballar en aquest supermercat cobrarà un sou que rondarà els 600 € mensuals, una quantitat que, si fos certa, ratllaria la indecència i que ens hauria de fer pensar que potser ens venem molt barats, massa barats. La crisi ofega i hi ha qui en vol treure profit, oferint sous de misèria a gent que ho necessita. El que no veig és perquè hem d’estar contents de tenir “això” a casa.

Ens han arrencat el bosquet de l’Amèrica. Desafien perillosament les petites fruiteries, xarcuteries, forns de pa, adrogueries de tota la vida. I pagaran uns sous de merda a qui hi treballi. Aquest és el camí?

Arribarà un dia, ben aviat, que les obres d’avui seran un supermercat. I segurament el senyor alcalde serà convidat a la inauguració, de la mateixa manera que ja va ser present a la presentació del projecte. No sé si val la pena anar-hi a celebrar res, senyor alcalde.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.