Dimecres, 21/10/2009
1045 lectures

Nueva Rumasa...Vols dir?

Suposo que vosaltres també esteu encuriosits o intrigats davant de la tercera onada de la campanya publicitària que els darrers mesos ha llançat l'empresa Nueva RUMASA. Demanen inversors que els confiïn els seus diners (mínim 50.000€) per poder comprar noves empreses i ampliar el negoci del grup. És una campanya ambiciosa i sense escatimar mitjans, com les altres dues, amb llargs spots a la televisió i anuncis a la premsa a doble pàgina i a tot color. Mostren fotografies aèries de les empreses del holding, projectes de futur, logotips de les marques, fotografies dels treballadors formats darrere de la família Ruiz Mateos, gràfiques de beneficis, el logotip de l'abella per tot arreu i frases lapidàries com: “Apostamos por el empleo”.

Que sigui la tercera campanya deu significar que les altres dues han tingut èxit, que ja han “col•locat" els pagarés corporatius inicialment previstos i que l'empresa encara es veu en condicions de continuar creixent i fent front als seus compromisos. Ofereixen una exagerada rendibilitat del 8% anual i unes garanties a la inversió que em semblen poc sòlides (basades en el valor d'uns destil•lats alcohòlics de gran reserva taxats per un catedràtic de no sé què). També és veritat que en els temps actuals qualsevol de les garanties sobre els diners, a tot arreu, són poc fiables. Ja veurem com acabarà tot plegat.

I tinc el cor dividit. Per una banda trobo admirable que després de la primera expropiació de RUMASA l'any 1983 (mal explicada, mal gestionada, mal justificada, mal jutjada) la família Ruiz Mateos hagi estat capaç de refer-se i reconstruir el seu imperi. Més enllà de les excentricitats del patriarca, que hem vist mil vegades per la televisió (Boyer, que te pego, leche!) el tremp, la tossuderia i l'esperit empresarial d'aquest clan familiar és indiscutible.

Però per altra banda, se'm plantegen dubtes raonables. És seriós tot això? Podran mantenir, aquesta vegada, la solvència de l'empresa? Podran fer front al pagament dels rèdits als inversors? S'està convertint en un negoci piramidal? Quin tipus de persona és la que confia els seus diners a Nueva RUMASA? Podrem veure el final de l'aventura o hi haurà una segona expropiació?

No us passa el mateix a vosaltres, quan veieu aquests anuncis?

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.