Dijous, 5/9/2013
945 lectures

Tenim un problema a les Barraques

Ja ho sé que la Festa Major està passada i potser aquest tema no és de rabiosa actualitat. També sé que m’estic fent gran i potser no acabo d’entendre (o no vull acabar d’entendre) cap on van les tendències de la diversió i l’oci del jovent i em situo voluntàriament en una posició més paternalista, conservadora i carrinclona, ho admeto.

El que he observat és que durant les nits de la Festa Major circulen pels carrers d’Igualada, sense la tutela efectiva i pròxima dels seus pares o mares, una gran quantitat de canalla molt jove, colles de nens i nenes a partir dels 12-13 anys, que descobreixen el món de la nit i la diversió juvenil aprofitant la permisivitat dels pares perquè és Festa Major i poden voltar fins tard.

Aquests nens i nenes que surten per primera vegada de festa es trobaran que aquesta té dos components molt importants: l’omnipresència de l’alcohol i uns horaris molt estranys. El lloc on es pot consumir l’alcohol amb major llibertat és a la zona de Barraques i, naturalment, també és allà on tenen lloc els concerts més tocatardans. Per tant, en aquella zona, que ja té des dels seus inicis un punt de transgressora, amagada, privativa del jovent, gamberra... s’hi poden veure nens i nenes força passats d’alcohol, amb tots els inconvenients que això suposa. També és fàcil que es generin baralles i agressions (passa cada any) i que hi hagi un moment de la nit que l’olor d’alcohol es barregi amb olor de pixum i vomitats. Tot això embolcallat en un ambient de música a volum excessiu que potser contribueix a dissimular una realitat ben poc edificant, mirem-nos-ho com ens ho vulguem mirar.

L’accés (i l’excés) a l’alcohol d’aquests menors (de vegades, nens) prové moltes vegades de les pròpies barraques també regentades sovint per menors d’edat. O sinó, sempre hi ha l’autoservei (diguem-ne botelló), el cas és que no falti beguda. I, si volteu per allà, és fàcil veure escenes deplorables i sòrdides. Això no és nou i és un procés en la vida que tots hem passat. El que sí que em sembla una novetat és la presència de canalla molt jove a altes hores de la nit, cosa que fa que el problema sigui més sagnant.

Solució? No en tinc ni idea. Potser una mica més de control del que es ven a les barraques i de qui ho serveix. Potser tampoc no cal anar tan tard. No es podria decidir que cada dia, com a màxim, els concerts s’acabessin a les 4? I, també, demanar als pares de canalla menors de 14 o 15 anys, una tutela efectiva dels seus fills? No pot ser que la canalla vagi trompa pels carrers i mentrestant ells estiguin dormint a casa tranquil·lament. Em sembla que tenim un problema a les Barraques.

Recony, Jaume, que vell que t’estàs fent!!!

Altres articles de Jaume Farrés

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.