Dijous, 11/12/2014
1993 lectures

De què va servir votar Plataforma per Catalunya?

Us ho pregunto a la gent que fa quatre anys, a les darreres eleccions municipals, vau agafar una papereta d’aquesta formació i la vau dipositar dins de l’urna. Els vau votar. Els vau donar la vostra confiança. Vau dir que volíeu que fossin presents a l’ajuntament del vostre municipi, representant la vostra veu. Els vau fer confiança. Els vau donar la força que, de moment, tenen.

Ara que gairebé ha passat una legislatura i és hora de fer balanç, us pregunto: de què va servir aquell vot?

Puc entendre les motivacions que us van portar a votar PxC fa quatre anys. La crisi estava desbocada, es vivia una sensació de caiguda lliure, les empreses tancaven sense parar, s’executaven hipoteques, l’atur estava disparat, els governs (locals, autonòmics i central) feien polítiques erràtiques, negaven la realitat, però, ofegats pel dèficit, van haver de treure les tisores i començar a retallar. S’ensorrava un edifici que tenia els peus de fang.

És veritat que la crisi s’estava acarnissant amb la gent del carrer, el jovent, els treballadors, les classes mitjanes, els autònoms. La “gent de casa” ho passava malament, hi havia famílies que passaven fred i es veien pobres pel carrer que pidolaven per poder arribar a final de mes... era fàcil culpabilitzar “els de fora”, perquè havien vingut i ens ho estaven prenent tot. Massa fàcil, us n’adoneu? Vull creure que el vostre vot era un gest de ràbia, un mecagumdéu, un cop de puny al cel, una petita venjança contra tot, fins i tot contra vosaltres mateixos i les vostres contradiccions. Ja veuran aquests moros...! I potser la millor amiga que té la vostra filla a l’escola, amb qui s’ho expliquen tot en un un català perfecte, es diu Yasmina.

Han passat quatre anys. Insisteixo en la pregunta: de què va servir aquell vot?

Els regidors de PxC que van entrar als ajuntaments han satisfet les teves expectatives? Has notat que la seva presència hagi aconseguit millorar la teva situació laboral, econòmica, personal? Han aconseguit “parar els peus” a tots aquests estrangers que et prenien el pa de la boca? Realment creus que és culpa del burka el malestar social que es viu als carrers? Primer “els de casa”? En traurem res d’estigmatitzar uns veïns de pell diferent que ho estan passant tan malament com nosaltres, o pitjor? Serveix de gaire tenir al teu ajuntament un regidor de PxC, votat per tu, que encengui i atiï aquest odi? Els has vist treballar per tu, per la teva ciutat o el teu poble aquests quatre anys? Quines propostes han fet? T’has sentit ben representat? El teu vot rabiós de fa quatre anys, s’ha traduït en alguna cosa que t’ompli d’orgull i et faci sentir bé?

Permet-me que et faci una darrera pregunta: els tornaràs a votar?

 

Altres articles de Jaume Farrés

5 Comentaris

E

Edu

17 de desembre 2014.12:58h

Respondre

Quin atac més gratuit, de moment tots contents que l’ajuntament doni 6000€ a escoles de música de altres paísos i els d’aquí que els donguin. Permet-me que et faci una darrera pregunta:... Llegir més ICV, PSC o PP han estat vots més útils per a tu?

F

Francesc

Igualada

14 de desembre 2014.23:59h

Respondre

Bona reflexió a fer pels votants de Plataforma.

La llàstima és que quasi segur que NO ho llegiran...
I tant de bo m’equivoqui!

Així i tot, crec que a les properes eleccions, baixaran en... Llegir més vots.

Veurem!

J

Joan Giner

Igualada

12 de desembre 2014.11:37h

Respondre

Aquests no han fet res, però algú n’esperava res? el fort és que els que hi ha tampoc han fet res de bo, i d’aquest més d’un n’esperevaalguna cosa

P

Pol

12 de desembre 2014.11:02h

Respondre

Els votants d’ICV, PSC o PP tindrien moltes més coses a dir que els de PxC?

T

Toni

igualada

11 de desembre 2014.09:41h

Respondre

Bona reflexió i esperem que el feixisme no tingui representació als nostres municipis en la propera legislatura...

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.