Ara que tots els igualadins tenim estovalles i davantal, només ens falten etiquetes per enganxar a les bosses de les escombraries i el procés de neteja viaria i gestió de residus estarà complet. Bé, també es pot adoptar un gat!

Avui he vist a la Claudia Schiffer a la deixalleria llençant 3 cadires velles de fusta i una cadira vella d’oficina. Li han demanat el nom i de quin municipi provenia. La Claudia no s’ho podia creure! Jo , espantada, he fugit com qui ha comés un crim. Lògic, portava tres cadires velles de fusta i una cadira vella d’oficina, aquesta última de ma mare que no és veïna d’Igualada, viu a Vilanova del Camí.

Després m’he assabentat per la Claudia que a totes les persones que es deixen caure per la Deixalleria els demanen que s’identifiquin, fins fa poc completament amb el DNI i més cap aquí amb el nom i cognom (o cognoms). El motiu, constatar que ets veí d’Igualada i no un “aprofitat” de la Conca d’Odena o de la comarca de l’Anoia. Els de la Conca, si us plau, recordeu el servei no està mancomunat .

Així vine d’on vulguis però no oblidis afirmar que ets veí d’Igualada i ja està. La normativa que te pinta de mesura arbitrària i poc respectuosa amb la legalitat i el dret de les persones, és una mesura de control totalment arbitraria i ineficaç que, a més, violenta als ciutadans usuaris que potencialment som tots. Segur, segur que forma part dels “petits gestos” que canviaran el món i que una determinada línia teòrica del medi ambient explota dia sí i dia també.

De la deixalleria sabem, i molt, tots els igualadins que per motius de treball circulem per el c/. França i tenim fortament interioritzat que cal aixecar el peu de l’accelerador per eludir el radar que qui més qui menys ha tastat en forma de multa. Quan passes davant de La Deixalleria Fixa d’igualada tots podem constatar com l’incivisme mostra la seva cara més lletja en la vorera, davant la porta d’entrada a aquest servei de la ciutat.

Som incívics el igualadins o l’horari de la deixalleria és massa restringit? Segurament una mica de cada però més un problema d’horari. La normativa municipal que regula la Deixalleria Fixa pot demanar al ciutadà que s’identifiqui? Fins on pot arribar aquesta identificació?

Els igualadins paguem per la recollida de residus . Aquests residus els dipositem als contenidors respectius verd, blau, groc, marró clar, verd fosc sense haver –nos d’identificar com a dipositaris. Déu ens guardi si hem d’identificar les bosses! Ara bé, a la Deixalleria Fixa pensada pels residus especials si que cal identificar-se. Per què?

En el cas de la Claudia Schiffer aprofita quan va a treballar per portar allò que li cap en el maleter d’ un Seat Còrdova . Com a ciutadana conscienciada fa varis viatges, de fet els que li obliguen la cabuda del maleter i també conscienciada, no abusa del servei de voluminosos on només li demanarien el carrer on viu i acordarien el punt exacte de recollida.

Què es fa amb aquestes dades ? Res. A la pàgina web de l’Ajunt. d’Igualada no hi ha publicat cap estadística sobre el residus de la Deixalleria Fixa. Quina mena d’estadístiques es poden fer amb el nom i cognom o cognoms de les persones.

Jo, per si de cas, vaig fugir. Em va fer por que la cadira de ma mare transparentés el seu origen: Vilanova del Camí.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.