Dimarts, 5/7/2016
1177 lectures

Igualada amable

Igualada es defineix com a ciutat amable a partir d’uns indicadors mediambientals: soroll, espais verds, zones de vianants, zones pacificades de trànsit i proximitat als equipaments serveis. Al web de l’Ajuntament d’Igualada hi ha més informació sobre aquesta Igualada amable.

Hi ha adjectius que tenen una gran quantitat de sinònims. És el cas d’amable, que referit a una persona pot substituir-se per plaent, afable, afectuós, agradable, simpàtic, correcte, atent, cordial, cortès, sociable, tractable, delicat. Certament, són adjectius força ambigus quan s’apliquen a la persona però encara més si s’empren per a definir una ciutat.

En el dia a dia, aquesta amabilitat que desprèn la ciutat d’Igualada és difícil de sentir, tot i que segons els indicadors tenim un arbre per persona, un “eix amable” a prop nostre, un espai verd a més de 50 metres, uns equipaments municipals a menys de 100 metres, etc.

Per a molts treballadors Igualada és una ciutat-amable-dormitori, per molt altres la ciutat amable que els expulsà cap a l’estranger o la que els acull el cap de setmana per fer la bugada i les carmanyoles.

Al matí a l’estació d’autobusos, el dia comença amb una llarga filera de gent fent cua per agafar la nostra estimada Hispano igualadina cap a Barcelona o rodalies, mentre a un banc proper, un home embolicat en una manta dormia.

És difícil trobar amable una ciutat que té gent sense sostre dormint al carrer i gent regirant els contenidors d’escombraries nit sí i nit també.

Altres articles de Josefa Morón Manzano

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.