Dimecres, 26/1/2011
683 lectures

La necessitat crea vocacions laborals?

Francament preocupada. Llegeixo al diari Ara que diu que hi ha 20.000 aspirant places per 600 places de Mossos d’esquadra. Esgarrifadora la xifra, esgarrifadora la situació social que encobreix.

Si em permeteu i per donar idees, hi ha dues vocacions que estan en crisi i resulta increïble que ho estiguin, en un país on la religió catòlica té encara tant poder i penetració en la vida de les persones. Joves, vocacioneu cap a mossens o monges!! I no us preocupeu del celibat que té els dies comptats!

Tant útil o inútil pot ser una professió d’ordre religiós que d’ordre civil. Al meu parer es fa necessària una campanya seriosa que promogui la vocació en professions vocacionals.

I no em refereixo a promoure les vocacions en professions de difícil cobertura https://www.redtrabaja.es/es/portaltrabaja/resources/pdf/dificil_cobertura/CatalogoOcupacionesDificilCobertura.pdf o l’alta sinistralitat laboral o en el límit de SMI ( si falta treball qualsevol ocupació acaba sent bona), no, em refereixo a recuperar aquells treballs on sempre s’associava treball i vocació.

Mentrestant s’utilitza la variant vocacional de creació d’Ocupació sota el terme “emprenedors”. S’empren per idees de negoci que tenen l’èxit més o menys garantit ( que ja és difícil!) i es fa l’aposta per allò que és domina i que sol anar lligat a estudis realitzats o a competències diferencials.

Quan em truquen per demanar-me consells laborals no puc evitar acabar “el rotllo” amb un bon somriure i un fes-te capella o monja , fes-me cas !

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.