Dimecres, 23/3/2011
817 lectures

Tunejant portes i provocant unicornis

L' últim cop que vaig parlar amb personal del Comitè d'Empresa d'un Centre hospitalari de Salut Mental, es queixaven del perill físic a que estaven exposats, dia rere dia, per manca de mesures de seguretat, en cas de descompensació, amb violència dels malalts ingressats. El personal sanitari va amb walki-talki i són divertidíssims les converses que sents per l’aparell. Jo em recordo a mi mateixa jugant amb els walkis amb els meus fills quan eren petits i en distàncies curtes (menjador-saleta).Ai! quins temps!.

El Comitè d'Empresa s'entesta a tenir un sistema integrat per protegir les seves vides de tanta "ferotgia" concentrada en els mòduls (dir “planta” 1, 2 3 o 23, enlloc de mòdul és un eufemisme) però val "un ou d'estruç d'or" i és clar, la pela és la pela i l’empresa proveïdora de serveis de Salut Mental, és a dir Germanes Hospitalàries, no s’ho pot permetre.

Com l'espai permet la contemplació i la reflexió (la hospitalitat costa més de veure) de tant en tant trobes canvis. L’últim canvi observat és que comencen a posar portes correderes automàtiques amb sensors per entrar als blocs del mòduls.

Els alienats que volten per la perifèria dels edificis, i fan llargues aturades al bar més cutre que he vist a la meva vida, estan encantats, perquè ja no cal ni fer servir les mans. Un d’ells exclama cofoi: ens han tunejat les portes d'entrada!.

Olé per les Germanes Hospitalàries!. Tenen una sensibilitat! Ara els alienats que només poden rebre visites al hall (altre eufemisme) dels mòduls, poden gaudir de l'obertura de la porta automàtica una i mil vegades. Fred, calor, vent, pudor....

Fa unes hores m’he fet un bony gràcies al cop amb el vidre de la porta. El cas és que el bony té forma d’unicorn... i els miralls no enganyen. Estic preocupada...

Siguem pràctics, ara només falta que almenys ho senyalitzin conforme la normativa en PRL (Real Decreto 486/1997, de 14 de abril, por el que se establecen las disposiciones mínimas de seguridad y salud en los lugares de trabajo.ANEXO I. Condiciones generales de seguridad en los lugares de trabajo. Apartado A. 6. Puertas y portones. 1. Las puertas transparentes deberán tener una señalización a la altura de la vista).

Ah! La senyalització que han posat i que es veu a la foto és la de “prohibit fumar”. Curiós quan aquí tots el temes “treuen fum”.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.