Vols ser cuidador d’animals de zoològic?

Hi ha una manera senzilla de prendre-li els pols al mercat laboral i de pas a una de les seves potes: la formació. Els principal portals d’ocupació són una mina d’informació , fins i tot per a fer recerca.

D’un temps cap aquí, conforme la crisi s’aguditzava i calia tenir als aturats ocupats, els portals d’ocupació, com per exemple infojobs, han perfeccionat les seves prestacions i a les ofertes d’ocupació dels perfils seleccionats, afegeixen unes quantes possibilitats de formació relacionades, més de prop o més de lluny, amb les ofertes de treball.

Fa unes quantes setmanes que em crida l’atenció, per rebuscats, els següents cursos de formació: Curso de cuidador de animales de zoológico i curso de auxiliar veterinario de animales de zoológico. Els zoològics, hem de creure, que contractarà personal amb titulacions de la branca sanitària, maritimo-pesquera, etc. , en definitiva, titulacions reconegudes pel MEC.

Anem amb compte!. Hi ha molta formació “suelta” que no es pot encabir dins la formació Reglada, Professional, Continua, Ocupacional i que intenta atreure a les persones sense títol d’ESO o adults que perden la feina i no han rebut una bona orientació formativa i laboral.

Una ullada a internet i trobes massa empreses , dedicades inicialment a la preparació d’oposicions, que han augmentat l’oferta amb cursos que no van enlloc i a sobre a preu d’or.

Una altra ullada a internet i sobre l’oferta formativa esmentada veus que hi ha parcs d’atracció, parcs temàtics, parcs aquàtics, aquaris i parc zoològics. De parcs zoològics a Catalunya només hi ha dos: el Zoo de Barcelona i el Aqualeón i en tota Espanya són setze parcs en total: dos ubicats a Catalunya quatre a la comunitat valenciana, dos a Madrid, un a Castilla-León i un a Cantabria y quatre a Andalusia.

Va bé recordar que un zoo és una manera d’entendre la relació home-animal, que per sort, està en vies d’ extinció. Per tenir no té ni connotacions culturals com poden tenir els braus i el toreo.

Desconec l’èxit que tenen aquest cursos professionals i haig de dir que alguns d’ells tenen tota la seva raó de ser però que ja s’oferten per la via reglada. Fer cursos del tipus “cuidador d’animals de zoològic” no dóna cap titulació oficial i el món laboral demana títols, en part per què obtenir un títol acredita la capacitat de l’esforç.

Ara la pàgina web a que et condueix l’oferta formativa no té desperdici, mireu amb una mica de calma. Jo m’he triat el d’herpetologia, atención al paciente 2, merchandising i auxiliar de herrador (a veure on trobo el mestre ferrador) i tuning. He dubtat amb el de perruqueria canina, però em sembla que el mercat ja està saturat. Tinc pensat fer-los quan torni a néixer.

Fa temps que estem a la UCI laboral i formativa, en una realitat molt dual: sobreocupats i sobreformats o aturats i sense formació. Per això, justament, caldria fer un esforç i no permetre aquests tipus d’empreses de formació que sols persegueix en el lucre i no tenen cap respecte per les persones poc formades acadèmicament.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.