Agafeu lloc, que el diumenge ja s'acosta

Diumenge a la tarda agafeu-vos el dia lliure, busqueu parents, amics d’aquells que fa temps que no veieu i doneu-los una alegria, arreplegueu un bar a les sis de la tarda i trieu lloc, ben controlat per descomptat, no fos cas que us el prenguessin; o simplement, grateu-vos les butxaques i aneu a comprar una targeta de Gol Televisión o us aboneu a Imagenio o similars. És clar que si ja teniu TDT de pagament o sou abonats al Camp Nou, encara sereu molt més privilegiats. Perquè diumenge, senyores i senyors, torna el clàssic, el derbi, el no va más. Sí home sí, el Barça-Madrid, el millor espectacle del món (que conyes a part, ho és), el programa de televisió que arrossega els índex més alts d’audiència de les cadenes del país i de l'estat.

Diumenge vinent a les set de la tarda és el dia per posar un cartell ben gros de Do not disturb! al davant de la porta i anunciar que durant dues hores, les persones que hi habiten hivernaran com si fossin plantígrads en un d’aquests boscos de les contrades pirinaiques.

Diumenge a les 19 hores, el món s’aturarà. Com si es tractés de les campanades de cap d’any, el centre de l’univers estarà situat a la retina dels prop de deu milions de persones que passaran la tarda veient, patint, disfrutant, xerrant, discutint o senzillament cagant-se de por per la sort d'aquest partit. Perquè el que passi al camp o dintre de la pantalla, creieu-me, ens acabarà trastocant.

Amics i amigues, sigueu d’on sigueu, aquest diumenge el món s’aturarà i vosaltres en sereu partíceps. Fins i tot puc ben dir que tant se valdrà si no podeu veure el partit. El que serà més important és poder sentir què passarà quan s’enllesteixin les quasi dues hores del matx. Al capdavall, en aquest món balompèdic, el més important no deixa de ser el resultat.

Ah, per cert, m’agradaria saber què pensaríem si l’Henry, en comptes de marcar amb la mà contra Irlanda fes el gol de la victòria davant la cara del Casillas. Ehem, ehem!

Altres articles de Jordi Quintana Serradell

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.