Dijous, 7/2/2019
2154 lectures

Ignomínia

Paraula que el diccionari defineix com a  fet que mereix el menyspreu públic. De fets d'aquesta categoria últimament a Catalunya n'hem tingut a cabassos, massa, però els últims són perquè el govern espanyol s'ho faci mirar. Naturalment que el primer, i d'això ja fa dies, ha estat intentar solucionar un problema polític mitjançant la judicialització, però és clar, ¿que podíem esperar d'un govern del PP, d'uns polítics venjatius que per cervell tenen una bola de testosterona? I dels del PSOE que han vingut darrere amb els mateixos atributs?

Però això de no deixar en llibertat vigilada, controlada de la manera que sigui perquè els que s'asseuran al banc dels acusats puguin preparar adequadament la seva defensa, en bon estat físic i mental ja passa de la ratlla, especialment quan al Tribunal Suprem no hi ha calabossos, cosa que vol dir que els acusats al llarg del judici faran centenars, potser milers de quilòmetres, presó-Tribunal-presó, en unes condicions indesitjables.

El Sr. Grande-Marlaska, ministre de l'interior ha deixat els cossos de seguretat espanyols a l'altura del Níger dient que no els deixava pel risc de fuga. Tan ineptes són els policies que no poden vigilar a nou persones pacífiques? No hi ha mitjans electrònics de control? Segur que sí, però el que no hi ha és ni ganes ni vergonya i a canvi un esperit de venjança més gran que el seu ego. I com que no es poden deixar en llibertat vigilada, se'ls ha de traslladar a Madrid per muntar el gran circ, tot i que hauran de vigilar que no els creixin els nans.

I el transport? Els diferents Gobiernos de España ¿no es van gastar milers de milions d'euros construint trens d'alta velocitat que moltes vegades no van enlloc? Doncs no deuen ser segurs, com la policia, i s'ha hagut de fer un autocar blindat, amb unes cabines individuals de la mida d'un vàter d'avió, però d'un metre seixanta d'alçada, no massa més còmodes que els vaixells negrers del segle XVIII. La major part de països civilitzats no permeten traslladar bestiar en aquestes condicions, però és clar, ells... són independentistes.

Doncs apa, set hores i mitja de viatge en aquestes condicions. Això sense tenir en compte la despesa que mai coneixerem, cotxes de la policia de seguici, furgonetes amb gran parafernàlia de llums de colors, una pila de policies o guàrdies civils, allotjaments, dietes... Entorpiments a l'autopista impedint el desplaçament de cotxes i camions... Un bitllet d'AVE en horari de poca demanda val 38.80€ i arriba a Madrid en dues hores i trenta-cinc minuts des de Barcelona. 38,80€.

I encara em deixo una cosa, i no per citar-la al final, és menys important. La imatge de país tercermundista que s'ha donat, i em disculpo per insultar als països tercermundistes que no ho són per voluntat sinó, habitualment, per haver estat colonitzats. Aquell parell d'ineptes que atenen per Borrell i Lozano, tan preocupats per l'España Global (abans Marca España), que editen vídeos patètics amb protagonistes llepes han aconseguit que en algun periòdic anglosaxó ja hagi desenterrat la paraula maleïda: Inquisició!

Realment una IGNOMÍNIA.

Altres articles de Josep M. Ribaudí

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.