Divendres, 4/10/2019
2397 lectures

Rebota rebota y en tu cara explota

Va anar d'un pèl que per culpa del cartell em perdo Rebota rebota... Jo, per segons quines coses, sóc com una princesa i veure un ou esclafat a la cara... doncs què vols que et digui, m'agafen fàstics, però no, a l'obra això no surt, i una molt bona amiga em va dir que hi anés, i li vaig fer cas. Gràcies Empar.

Rebota... és una obra, com a mínim, curiosa. "Planteamientonudo y desenlace... mande?". No, no espereu una obra convencional; és un monòleg, és una performance... però sobretot és un crit de queixa, un aüc —per cert, títol d'una altra molt bona obra en contra de la violència de gènere—, una denúncia perquè... es pot callar davant d'un centenar llarg de mortes cada any en mans de mascles amb testicles en comptes de cervell? N'hi ha prou fent un minut de silenci davant l'ajuntament? Com diu el programa de mà "les dones no «perdem» la vida, a les dones se'ns assassina".

Agnès Mateus i Quim Tarrida han bastit aquest espectacle en què l'actriu ens parla sense embuts, dient les coses pel seu nom, ajudant-se de projeccions que tant serveixen per mostrar un ampli mostrari d'insults referits a les dones, "puta, zorra, merda seca" com per fer-nos passejar per espais desolats, magatzems abandonats on passen coses...

 

S'ha de dir que Agnès Mateus és un força de la naturalesa que parla i es mou amb una potència i velocitat increïbles, i quan fa un repàs sintètic de les heroïnes dels contes clàssics et descollones de riure, però en altres moments et fot el melic a lloc amb una bufetada al mig de la cara. Canta, crida, balla i es desespera, sola, només amb algun ajut esporàdic.

Molt bona il·luminació de Carles Borràs i un tractament musical excel·lent en mans de Quim Tarrida, anant de la música xumba-xumba més estripada, al Vedrò Con Mio Diletto del gran, grandíssim Antonio Vivaldi en versió només orquestral.

No us la perdeu. Espectacle molt recomanable que hauria de veure tothom i que recomano especialment als joves, que són el nostre futur, un futur que esperem que estigui lliure de violència contra les dones, cony!

Al Teatre de l'Aurora aquest cap de setmana.

Altres articles de Josep M. Ribaudí

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.