Divendres, 5/12/2014
1602 lectures

Aquest dilluns, la ciutat es tenyia de dol a mesura que els titulars arribaven a les nostres llars. Igualada perdia la dama del punt, la seva companya de vals.

Ja feia anys que ballaven juntes, agafades tan fort, que quan parlaven d’una, inevitablement també parlaven de l’altra.

Després de la mort prematura del seu marit, va agafar forces i començà en la moda. Va transportar les seves arrels i el punt, el segell de la nostra ciutat, a tots els racons del món. Aconseguint que la tradició, no es perdés en l’oblit i mantenint-la viva.

La qualitat, la feminitat i el punt, la seva senya d’identitat. Un producte català probablement irrepetible, amb presència a Europa, Estats Units, Japó i Corea en més de 1.500 punts de venda i sempre present en les passarel·les com 080 Barcelona Fashion o Cibeles.

No podia començar una secció de moda, sense dedicar el primer escrit a ella, Sita Murt. Persona que admiro per haver estat capaç de fer d’Igualada la seva senya d’identitat, concepte que comparteixo en els meus primers treballs en la moda.

Em van demanar que escrivís sobre moda, tendències, recomanacions, botigues... i per a mi el significat de moda Igualadina és Sita Murt.

Per finalitzar, faré referència a una frase seva en el documental “Fet a Catalunya” emès el passat mes de novembre a 8tv “La moda catalana és potent, és poderosa, és contemporània i és vigent” i afegiré que, en el seu cas és eterna.

Gràcies Sita.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.