Dijous, 9/10/2014
1010 lectures

70.000 firmes que no serveixen per a res

Fa temps que participo activament en campanyes que recullen signatures a Internet, com les que podem trobar a www.change.org. Però després del que ha passat aquesta setmana em sembla que deixaré de participar-hi. Bàsicament perquè no serveixen per a res.

Amb poc més de 24 hores la campanya “No al sacrificio de Excalibur, el perro de la auxiliar de enfermería contagiada por el virus del Ébola” (POSEU UN LINK A: https://www.change.org/p/julio-zarco-no-al-sacrificio-de-excalibur-el-perro-de-la-auxiliar-de-enfermer%C3%ADa-contagiada-por-el-virus-del-%C3%A9bola) ha aconseguit més de 70.000 firmes (les que tenia ahir a la tarda, quan escrivia aquest article). Però les “autoritats” van decidir emportar-se’l malgrat la pressió popular, aquestes 70.000 signatures i els milers de missatges en contra enviats a les xarxes socials.

Plataformes com aquestes no arriben a tota la població i ningú pot garantir l' exactitud de tots els seus usuaris, però són un bon termòmetre per copsar l’estat d’ànim de la ciutadania. És per això que els governs s’haurien de començar a plantejar el seu ús per poder saber l’opinió dels ciutadans. A vegades em pregunto què en fan d’aquestes sol•licituds… i a vegades em responc i em resigno pensant que segurament no coneixen aquestes plataformes.

No demano que impulsin plataformes similars (seria massa demanar a governs que governen d’esquenes als ciutadans i que només pensen en els seus interessos); però almenys que escoltin les seves (nostres) demandes i que les valorin. De què serveix una plataforma de participació si a l’altra banda no contesta ningú?

En una societat on la informació, les tendències i les opinions viatgen tan ràpidament no ens podem quedar només amb programes electorals que es renoven cada quatre anys. Hem de començar a demanar als nostres governants que siguin capaços d’extreure aquests estats d’ànim que es bolquen a Internet. La política fa temps que viatja a velocitat super-sònica, però de vegades els polítics encara es mouen en carruatges.

Bon viatge, Excalibur!

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.