Dijous, 25/10/2012
881 lectures

Els aparadors de Nadal

M’encanta l’ambient que es respira al carrer durant l’època nadalenca. Ben aviat s’encendran els llums de Nadal i les botigues i comerços del centre d’Igualada engalanaran els seus aparadors amb elegància per atraure als compradors nadalencs. És en aquests propers mesos quan els aparadors de la ciutat més goig fan.

El Nadal és una època en la que botiguers i comerciants més s’esforcen per oferir el millor aparador. Aquest és un reclam per als vianants, que caminant es fixen en els rellotges, les peces de roba i els regals que poden comprar. La llum dels aparadors, la dels llums de Nadal i les primeres tardes fosques ens conviden a fixar-nos-hi.

Tot bon comercial sap que un bon aparador és clau per aconseguir ventes. Tot el que s’exposa ha d’estar pensat fins a l’últim detall i es necessiten anys d’experiència per saber què posar i com posar-ho. Un comerç que tingui un aparador brut, desendreçat i mig buit difícilment vendrà durant aquesta època. L’aparador és la imatge que el comerç projecta a l’exterior i que veuen centenars de vianants. Algú deixaria de cuidar el seu propi aparador?

Per Nadal ens encanta caminar pels lluminosos carrers del centre. Ens fixem amb els aparadors i si ens agrada el que hi veiem, entrem a comprar. Els carrers de la ciutat sempre són plens de gent. Mica en mica, han aparegut uns altres tipus de carrers. Cada cop hi ha més vianants pels carrers de Facebook, Twitter, Youtube o Pinterest, però aquests encara no s’atreveixen a entrar a les botigues que hi troben. Perquè els aparadors que veuen encara estan buits o descuidats, desordenats o fins i tot tancats.

Com puc saber quin és el regal d’aquest Nadal si a l’aparador no hi ha res? Com puc saber si un restaurant s’hi menja bé si no hi puc trobar la carta? Com puc saber si en aquest bar hi trobaré la meva gent si no veig qui hi ha l’interior? Cada any són més els qui caminen per aquests carrers, però encara es troben amb molts aparadors apagats. Per Nadal, els carrers i els aparadors són plens de llums i regals. Però a les Xarxes Socials, molts aparadors encara estan apagats. I tu, ja tens preparat el teu aparador virtual?

Altres articles de Marc Mañé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.